Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται συχνά στις δικαστικές διαμάχες και τις αποκαλύψεις της Αγγελικής Ηλιάδη ή της Πόπης Μαλλιωτάκη, όμως υπάρχει μια πλευρά της ιστορίας του Μπάμπη Λαζαρίδη που παρέμενε για χρόνια στη σκιά. Η Μαρία Λαζαρίδη, το τρίτο παιδί του δολοφονημένου επιχειρηματία, ζει μόνιμα στη Γερμανία και εργάζεται ως δικηγόρος, έχοντας επιλέξει μια ζωή μακριά από τα ελληνικά ταμπλόιντ.
Η αναμονή που δεν δικαιώθηκε ποτέ
Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», η Μαρία Λαζαρίδη περιέγραψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια τα παιδικά της χρόνια και την προσμονή για έναν πατέρα που γνώριζε μόνο μέσα από φωτογραφίες και σπάνια τηλεφωνήματα.
«Ο πατέρας μου έφυγε τότε και άφησε τη μάνα μου έγκυο, μόνη της. Δεν έχουμε μιλήσει από κοντά, μόνο σε φωτογραφίες και στην τηλεόραση. Είχαμε μιλήσει δύο, τρεις, μπορεί και τέσσερις φορές, όταν ήμουν παιδί. Του έλεγα “μπαμπά πότε θα έρθεις να με δεις;”, “Αχ άγγελέ μου, θα έρθω” έλεγε. Εγώ σαν παιδί που ήμουν, που χάρηκε να δει τον πατέρα της, περίμενα όλη μέρα. Κάθε αμάξι που σταματούσε μπροστά στο σπίτι τον περίμενα, αλλά δεν ήρθε».
Η ίδια ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να κρίνει τον χαρακτήρα του, καθώς για εκείνη η έννοια του γονέα ήταν ουσιαστικά απούσα.
«Ακούω ιστορίες πάρα πολλές. Αν ήταν καλός ή κακός. Εγώ ξέρω μόνο, δεν ήταν για εμένα πατέρας. Δεν ήταν. Ούτε καλός, ούτε κακός, γιατί δεν ήταν καθόλου πατέρας για εμένα».
Η κόντρα για την περιουσία και οι σκληροί χαρακτηρισμοί
Η προσπάθειά της να προσεγγίσει την πατρική της οικογένεια το 2016 εξελίχθηκε σε μια οδυνηρή εμπειρία. Η Μαρία Λαζαρίδη υποστηρίζει πως η αντιμετώπιση που είχε από τους συγγενείς του πατέρα της ήταν εχθρική, με κύριο άξονα τις φήμες περί οικονομικών διεκδικήσεων.
«Έβγαιναν στα κανάλια και έλεγαν ότι θέλουμε μόνο την περιουσία του πατέρα μου, που ήταν απολύτως ψέματα, γιατί δεν ήταν καθόλου έτσι. Η μάνα μου είχε πληρώσει πάρα πολλά λεφτά, για έναν δικηγόρο για να μην πάρουμε τίποτα και ήξεραν ότι υπάρχω. Ήταν και η αδερφή του, που βγήκε και με είπε μπαστ@@@ και ας ήταν και ο παππούς μου, η γιαγιά μου, οι άλλες αδερφές που έλεγαν ότι δεν υπάρχω ή ότι ήρθαμε μόνο για τα λεφτά».
Η μητέρα της, όπως τονίζει, ήταν εκείνη που σήκωσε όλο το βάρος της ανατροφής και των σπουδών της, δουλεύοντας σκληρά για να της προσφέρει μια ποιοτική ζωή στο εξωτερικό.
Η σχέση με τα αδέρφια της
Παρά το γεγονός ότι ο Μπάμπης Λαζαρίδης είχε αποκτήσει δύο γιους, τον Βασίλη και τον Μπάμπη, η Μαρία δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς μαζί τους, παρά τις δικές της προσπάθειες στο παρελθόν.
«Δεν έχω γνωρίσει τα αδέρφια μου. Τον Βασίλη τον θυμάμαι, του είχα γράψει πριν αρκετά χρόνια, αν ήθελε κάποτε να γνωριστούμε. Αλλά ούτε νομίζω δεν το είχε διαβάσει, ούτε μου απάντησε και από τότε το άφησα. Με τον Μπάμπη δεν έχω μιλήσει. Εμείς σαν παιδιά δεν φταίμε σε τίποτα. Έχουμε τον ίδιο πατέρα, ούτε θα έλεγα ποτέ δεν θέλω να τα γνωρίσω αυτά τα παιδιά, αλλά νομίζω ότι έχουμε και πολλές διαφορετικές ζωές».
Η δολοφονία του επιχειρηματία το 2008 στη Βούλα έσβησε οριστικά την ελπίδα της να πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα που τη στοίχειωναν. Σήμερα, από τη Γερμανία, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, έχοντας αποδεχτεί πως η δική της πραγματικότητα είναι πλέον εντελώς διαφορετική από εκείνη των υπόλοιπων μελών της οικογένειας Λαζαρίδη.