Θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/12 στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, με τις ριπές των βορείων ανέμων να ξεπερνούν τα 80 km/h.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη μέγιστη ριπή ανέμου την Κυριακή 28/12 σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με 108 km/h, ενώ οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι τις 23:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το thestival.gr.
Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επιχειρήσει σε 141 πτώσεις δέντρων και σε 55 αφαιρέσεις αντικειμένων, όπως για παράδειγμα τεντών, κάγκελων ή τζαμαριών που οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στο πέρασμά τους.
O υδράργυρος έκανε βουτιά σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Νωρίς το πρωί, το θερμόμετρο έδειχνε στους -9 βαθμούς Κελσίου στον Λαϊλιά Σερρών, στους -8 στο Οχυρό Νευροκοπίου και -7 στην πόλη της Φλώρινας και τα Γρεβενά.
Στους -6 ήταν η θερμοκρασία στο Νευροκόπι Δράμας, στη Νεάπολη Κοζάνης και στο Νέο Καύκασο Γρεβενών, στους -5 στην Πτολεμαΐδα στους -4 στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου και στους -2 στην Καστοριά και -1 στην Κοζάνη. Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο έδειχνε, στις 8 το πρωί, 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην περιφερειακή ενότητα η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην περιοχή του Λαγκαδά, με μηδέν βαθμούς Κελσίου.