Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος συνεχίζεται με το myKTEO 12ο Φθινοπωρινό Ράλι, το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου. Ο 3ος γύρος του θεσμού συγκέντρωσε το 48 συμμετοχές που θα αναμετρηθούν σε εφτά απαιτητικές ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 84,54 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), έχοντας την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.
Ο αγώνας αυτός αναμένεται να είναι ο πιο αμφίρροπος της χρονιάς, καθώς στις συμμετοχές συγκαταλέγονται οι καλύτεροι εν ενεργεία ράλιμεν της Ελλάδας και της Κύπρου. Ανάμεσά τους οι Ιωάννης Παπαδημητρίου – Χρήστος Κουζιώνης (Skoda Fabia RS Rally2), οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης – Αντώνης Ιωάννου, με ίδιο αυτοκίνητο και οι Παναγιώτης Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης με το ολοκαίνουριο Toyota GR Yaris Rally2.


Τρία ακόμη αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 θα δώσουν το παρών στις ειδικές διαδρομές της Φωκίδας, με τους Ιταλούς Adriano Scalcon – Andrea Budoia (Skoda Fabia Rally2 Evo), Πάνος Ισμαήλος – Κώστας Σούκουλης (Skoda Fabia Rally2 Evo) και Νίκος Παυλίδης – Δημήτρης Κουμποτής (Skoda Fabia R5).
Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και ο ανταγωνισμός στην κατηγορία Rally3, όπου συμμετέχουν 7 πληρώματα, ανάμεσα στα οποία οι Κύπριοι Πέτρος Παντελή – Αντώνης Χρυσοστόμου (Renault Clio Rally3), Μιχάλης Ποσείδιας – Πάμπος Λαός (Renault Clio Rally3) και Κωνσταντίνος Σιόφερος (Renault Clio Rally3). Απέναντί τους θα «παραταχθούν» οι Δημήτρης Παλαιοκώστας – Ανδρέας Βίγκος (Renault Clio Rally3), “Flandy” – Κώστας Στεφανής (Ford Fiesta Rally3), Γιώργος Δελαπόρτας – Ευάγγελος Παναρίτης (Ford Fiesta Rally3) και ο Νίκος Βιγκόπουλος (Renault Clio Rally3).



Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αναμετρήσεις για το Κύπελλο της Ν, ανάμεσα σε τέσσερις συνδυασμούς, αλλά και η μάχη στην κατηγορία
F2, η οποία αφορά αυτοκίνητα με κίνηση σε δύο τροχούς.
Πρόγραμμα αγώνα
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, στις εγκαταστάσεις του χορηγού στο Βιομηχανικό Πάρκο Άμφισσας θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν στις 16:00 θα αναχωρήσουν από το Service Park (Μαρίνα Ιτέας) και στις 16:33 θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή «Αγία Ευθυμία 1 – Clevermedia» συνολικού μήκους 10,04 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούν στην μήκους 8,48 χιλιομέτρων Ειδική Διαδρομή «Βωξίτες 1 – Cyclon», με ώρα έναρξης 17:01, πριν επιστρέψουν στην Ιτέα για το απογευματινό 45λεπτο service.
Το δεύτερο σκέλος του myKTEO 12ου Φθινοπωρινού Ράλι απαρτίζεται από 5 Ειδικές Διαδρομές. Πρώτη διαδρομή της ημέρας θα είναι η «Αγία Ευθυμία 2 – Gallo», μήκους 10,04 χλμ., με ώρα έναρξης 09:03. Στις 10:14 τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή «Καρούτες – Seajets», μήκους 18,90 χιλιομέτρων και θα επιστρέψουν στην Ιτέα για 30λεπτο Service. Η συνέχεια περιλαμβάνει την μήκους 14,30 Ειδική Διαδρομή «Άμφισσα 1 – myKTEO», με ώρα έναρξης 12:42 και την Ειδική Διαδρομή «Βωξίτες 2 – Coral», μήκους 8,48 χλμ. με ώρα έναρξης 13:25. Θα ακολουθήσει 30λεπτο service, με την Power Stage του αγώνα, «Άμφισσα 2 – myKTEO» μήκους 14,30 χιλιομέτρων να είναι προγραμματισμένη για τις 15:18. O τερματισμός του αγώνα θα διεξαχθεί στις 16:00 και η απονομή των επάθλων στις 18:00.
Τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 293,39, εκ των οποίων τα 84,54 χλμ αφορούν τις 7 ειδικές διαδρομές.


