Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού “Βέλος” προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα είναι μια αρχική στάση, προτού αποφασιστεί στη συνέχεια, ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του ιστορικού πλοίου.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής και αφού προηγήθηκαν εργασίες στεγανοποίησης από ειδικά συνεργεία, ξεκίνησε η μεταφορά του αντιτορπιλικού με την συνοδεία δύο ρυμουλκών. Μάλιστα, στα μέση της διαδρομής περίμενε ακόμα ένα σκάφος, το οποίο είχε κινητοποιηθεί για να συνεχίσει την ρυμούλκηση του «Βέλους», όταν το αντιτορπιλικό βρισκόταν σε μεγαλύτερο βάθος υδάτων του Θερμαϊκού

Σημειώνεται πως για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει να πέσει και ο αέρας και να έχουν αντληθεί πλήρως τα νερά, που έχουν μπει στο εσωτερικό του.

Θεσσαλονίκη: Γερανός και δύτης στη «μάχη» για το αντιτορπιλικό «Βέλος»

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το ιστορικό πλοίο υπέστη ρήγμα, ενώ από την δύναμη των κυμάτων προκλήθηκαν ζημιές στο ντεκ της νέας παραλίας.

Γερανός και δύτης βρέθηκαν το πρωί στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, για να τοποθετήσουν τις προστατευτικές μπάλες ανάμεσα στο ντεκ και στο πλοίο, οι οποίες είχαν απομακρυνθεί λόγω των ισχυρών ανέμων.