Υλικά

  • 250 γραμμάρια ταλιατέλες με σπανάκι
  • 3 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά και μετά στραγγίξτε. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε σε λάδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
  2. Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και ρίξτε τα στο τηγάνι με το κρεμμύδι, χαμηλώνετε την εστία και σοτάρετε για 10 λεπτά.
  3. Σε ξεχωριστό σκεύος καβουρδίζετε τα κουκουνάρια χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
  4. Όταν οι ταλιατέλες βράσουν ρίξτε τις στο τηγάνι με τα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά.
  5. Στη συνέχεια προσθέστε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε καλά.
  6. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με τριμμένη παρμεζάνα.