«Η ΕΚΤ ίσως λάβει περαιτέρω μέτρα αν επιδεινωθεί η επιβράδυνση της οικονομίας»

Το μήνυμα που έστειλε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:43
12/06/2019
«Η ΕΚΤ ίσως λάβει περαιτέρω μέτρα αν επιδεινωθεί η επιβράδυνση της οικονομίας»
loading

Έτοιμη να ενεργήσει περαιτέρω, εάν επιδεινωθεί η σημερινή οικονομική επιβράδυνση, παρόλο που οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν μόνες τους να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ισχυρές τις οικονομίες, είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ο Βιλερουά, που είναι επίσης διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε ότι η αβεβαιότητα για την ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

«Εάν η σημερινή επιβράδυνση γίνει πραγματικό φρενάρισμα, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά που κάνουμε σήμερα», επισήμανε στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό CNews, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εναπόκειται στους πολιτικούς να επιλύσουν την αβεβαιότητα που δημιουργούν οι εντάσεις στο εμπόριο και ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν ισχυρή την ανάπτυξη της οικονομίας. «Μπορούν προσωρινά να μετριάσουν τις επιπτώσεις μιας ασθενέστερης παγκόσμιας οικονομίας, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την αιτία», υπογράμμισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει