Ερντογάν: Αυτοί έχουν δολάρια και εμείς τη βοήθεια του Θεού

«Θα δουλέψουμε πολύ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη χώρα μας πιο σύγχρονη»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:15
10/08/2018
Ερντογάν: Αυτοί έχουν δολάρια και εμείς τη βοήθεια του Θεού
23
loading

Τη βοήθεια του Θεού επικαλείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αντιμετώπιση της κρίσης της τουρκικής οικονομίας.

«Αγνοήστε τις εκστρατείες εναντίον της Τουρκίας» τόνισε το βράδυ της Πέμπτης σε συγκέντρωση οπαδών του ο τούρκος πρόεδρος. «Αυτοί μπορεί να έχουν τα δολάρια τους, εμείς όμως έχουμε το λαό μας και το Θεό» δήλωσε, σε ομιλία του στη γενέτειρά του στην επαρχία της Ριζούντας (Ριζέ) στη Μαύρη Θάλασσα.

«Θα δουλέψουμε πολύ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη χώρα μας πιο σύγχρονη με όλες τις επαρχίες της, με τη βοήθεια του Θεού. Απλά να ξέρετε ότι είμαστε καλύτερα από χθες, και αύριο θα είμαστε καλύτερα από σήμερα. Μην ανησυχείτε» δήλωσε ο Ερντογάν.

Με το τουρκικό νόμισμα να χάνει πάνω από 30% έναντι του δολαρίου από το τέλος του περασμένου έτους, ο Ερντογάν δήλωσε: «Υπάρχουν διάφορες εκστρατείες. Δεν με νοιάζει γι’ αυτές. Και μην ξεχνάτε ότι αυτοί μπορεί να έχουν τα δολάρια τους, αλλά εμείς έχουμε το λαό μας και τον Θεό μας».

Η τιμή της τουρκικής λίρας έχασε περισσότερες από δέκα ποσοστιαίες μονάδες έναντι του αμερικανικού δολαρίου την Παρασκευή, το οποίο έπιασε την υψηλότερη τιμή του τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω ανησυχίας για την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας η οποία περνά μέσα από κύματα στις παγκόσμιες αγορές.

Από νωρίς το απόγευμα στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή, η ισοτιμία δολαρίου - λίρας ήταν στο 6,21 τιμή που αποτελεί ρεκόρ χαμηλού για το τουρκικό νόμισμα.

Μάλιστα, τα περιορισμένα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας θα μπορούσαν να την ωθήσουν να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Γραψτε και για την κατρακυλα του ευρω εναντι του δολαριου απο 1,25600 (Φεβρ.) στο 1,14000 που ειναι τωρα και δεν εχει σταματημο οπως δειχνουν οι δεικτες.

 2. avatar newcomer

  Ετοιμάσου για το τέλος σου φασισταρά!!!

 3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Ο Θεός υπάρχει αλλά δεν είναι όπως τον φαντάζεται ο Ερντογάν.Ο Θεός που δημιούργησε τον κόσμο+τον άνθρωπο ποτέ δεν έπαψε να μιλάει+να θέλει να επικοινωνεί με τον άνθρωπο. Όμως ο άνθρωπος δεν θέλει τον Θεό της Αγίας Γραφής γιατί είναι ένας Θεός που αγαπά την αλήθεια,την δικαιοσύνη, το έλεος+την καλοσύνη.Αυτόν τον Θεό ήρθε+αποκάλυψε ο ίδιος ο Υιός του Θεού ο Ιησούς Χριστός.Με την ζωή του, την διδασκαλία του+προπαντός με την σταυρική του θυσία αποκάλυψε πως θέλει ο άγιος Θεός να ζούμε+πόσο πολύ μας αγαπάει ο Θεός ώστε έστειλε τον μονογενή του Υιό να πεθάνει στην θέση μας. Ο Ιησούς Χριστός με την ανάσταση του έδειξε ότι είναι αληθινός Υιός Θεού+πως ότι είπε είναι αλήθεια+ότι έχει την δύναμη να το κάνει. Όμως ο Ιησούς Χριστός είπε ότι μετά από Αυτόν θα έρθουν πολλοί ψευδοπροφήτες+θα παραπλανήσουν πολλούς+θα τους παρασύρουν σε αιώνια κόλαση.Ένας από τους μεγαλύτερους τέτοιους ψευδοπροφήτες ήταν+ ο Μωάμεθ. Ο Μωάμεθ ακύρωσε τα λόγια του Θεού+ του Ιησού Χριστού+δίδαξε ψέματα+διδασκαλίες δαιμονίων.Παράδειγμα.Ο Ιησούς Χριστός είπε τον Θεό να τον προσκυνάμε με πνεύμα+αλήθεια(Ιωάννη 4κεφαλαιο). Ο Μωάμεθ απαίτησε να προσκυνανε οι άνθρωποι με το κεφάλι στο έδαφος+το πίσω μέρος ανασηκωμένο στον αέρα.Πράγμα που είναι σατανικό αλλά+τέχνασμα για να βλέπει+να σκοτώνει όσους δεν πίστευαν στα ψέματα του.Ο Ιησούς είπε ότι ο Θεός έκανε έναν άνδρα για μια γυναίκα.Ο Μωάμεθ ήταν πόρνος+είχε πολλές γυναίκες.ο Ερντογάν δεν γνωρίζει τον αληθινό+άγιο Θεό της Αγίας Γραφής+ δεν έχει αγάπη+αλήθεια+δικαιοσύνη.

  1. avatar WIRWOLF

   Και δύο θρησκείες είναι εβραίκες αιρέσεις τι περιμένεις καλο. Οι Έλληνες ήταν Εθνικοί τι δουλειά είχαμε μ αυτούς.

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    ( 2 από 2) τι σχέση όμως έχει ο Ιησούς Χριστός που ήταν Υιός Θεού+η αγία ζωή Του, η τέλεια διδασκαλία Του, τα θαύματα που έκανε η σταύρωση+ η ένδοξη ανάσταση Του απεδεικνυαν ποιος πραγματικά ήταν με τον Μωάμεθ+την διδασκαλία του; Ο Μωάμεθ δεν υπάρχει εντολή του Θεού που να μην έχει παραβεί: πχ ήταν ψεύτης, κλέφτης, πόρνος, πολυγαμος, παιδοφιλος, φονιάς, ψευδοπροφήτης κτλ. Αυτά δεν είναι κρυφά πράγματα τα λέει το ίδιο το κοράνι. Επιπλέον κανείς δεν λέει ότι ο Μωάμεθ αναστήθηκε γιατί σαν άνθρωπος που ήταν πέθανε+το σώμα του το φάγανε τα σκουλήκια+η φθορά. Πως λοιπόν μπορείς να συγκρίνεις τον Ιησού Χριστό+τον άγιο Λόγο Του την Καινή Διαθήκη με τον Μωάμεθ +το κοράνι +να βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο χριστιανισμός +ο μωαμεθανισμός ήταν +οι δύο εβραϊκές αιρέσεις ; Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω; Ίσως φταίει το ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ ο ίδιος την Αγία Γραφή+ ιδιαίτερα την Καινή Διαθήκη ώστε να μάθεις από πρώτο χέρι την ζωή+ την διδασκαλία του Σωτήρα των ανθρώπων του Ιησού Χριστού. Όπως οι περισσότεροι Έλληνες βγάζεις συμπεράσματα από αυτά που έχεις ακούσει από εδώ+από εκεί χωρίς ποτέ να πας στην πηγή+να πιεις από τα γάργαρα νερά του Λόγου του Θεού. Ή νομίζεις ότι ξέρεις για τον Ιησού Χριστό επειδή έχεις δει τους παπάδες της Ορθόδοξης εκκλησίας πως ζουν+πως συμπεριφέρονται. Σε διαβεβαιώνω ότι οι παπάδες δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό+τον Λόγο του Θεού. Για την ακρίβεια οι παπάδες κάνουν ότι κάνανε οι γραμματείς+οι Φαρισαίοι οι οποίοι ήταν μεγάλοι ψεύτες+υποκριτές.

   2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Γειά σου. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) και πόσες φορές; Αν όμως την έχεις διαβάσει έστω και μια φορά θα ξέρεις ότι ο Θεός για πρώτη φορά στην Γένεση 3 κεφάλαιο προφητεύει για την έλευση ενός Μεσσία που θα έσωζε τον άνθρωπο από την αμαρτία. Σε όλη την διάρκεια των αιώνων ο Θεός έδωσε πολλές προφητείες για το πρόσωπο και το έργο του Μεσσία. Πάνω από 50 τέτοιες προφητείες υπάρχουν μέσα στην Παλαιά Διαθήκη. Ο λαός Ισραήλ περιμένε την έλευση του Μεσσία. Όταν ήρθε ο Ιησούς εκπλήρωσε όλες τις προφητείες που αφορούσαν τον Μεσσία και διακήρυξε ότι αυτός είναι ο υποσχόμενος Μεσσίας. Όμως το θρησκευτικό κατεστημένο της Ιερουσαλήμ δεν τον δέχτηκε σαν Μεσσία και προτίμησε να Τον σταυρωσει. Όμως δεν ήξεραν ότι με την σταύρωση εκπλήρωναν ακόμα μερικές προφητείες που αφορούσαν τον Μεσσία. Ο αμνός που θυσίαζαν οι Εβραίοι το Πάσχα συμβόλιζε τον Ιησού Χριστό που σαν ο αληθινός αμνός του Θεού θα πέθαινε για να πάρει τις αμαρτίες του κόσμου. Ο Ιησούς έζησε μια τέλεια και αναμάρτητη ζωή γιατί ήταν Υιός Θεού και Θεός που έγινε σάρκα όπως λέει το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο 1:1-3. Το θρησκευτικό κατεστημένο+οι υποκριτές θρησκευόμενοι δεν τον δέχτηκαν σαν τον Μεσσία του Ισραήλ. Όμως πολλοί άλλοι τον δέχτηκαν σαν Μεσσία Κύριο+Σωτήρα τους +Τον αγαπούν+ Τον ακολουθούν συνειδητά. Αυτοί είναι γνωστοί με το όνομα χριστιανοί που έχουν αναγεννηθεί δηλαδή έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα. Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι αίρεση αλλά η εκπλήρωση των προφητειών του Θεού για τον Μεσσία.

 4. avatar alex

  Πλησιάζει ο Αρμαγεδδών κύριοι.Εδώ θα είμαστε θυμηθείτε με.Ήδη γίνονται συζητήσεις απο το ΔΝΤ να μην τον βοηθησουν

 5. avatar Τον ίδιο

  Τον ίδιο θεό με τους Παλαιστίνιους και Σύρους, δεν έχουνε?

  1. avatar apistos

   Και με τους Ρωμιούς και με τους Εβραίους, και τον λεν Γιαχβέ.

 6. avatar ανεστης11

  θα την βρουν την ακρη τους αυτοι . λιγο με γλυψημο στους αμερικανους λιγο με λαμογιες με τους δηθεν φιλους μας τους ρωσους παλι θα καθαρισουν . εμεις που ειμαστε μονιμα κομματοσκυλα θα παρουμε παλι τα φρυδια μας

 7. avatar Berlin

  Ο σουλτάνος ξέρει τι λέει να δείτε που θα αρχίσουν τώρα να κλονίζονται αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες όποτε θα αναγκαστεί η ΕΕ να τον σώσει και θα βγει μετά μάγκας με τις πλάτες άλλων και βέβαια δε θα τον σώσουν όπως και μας που μας χαντάκωσαν αυτός θα βγει λάδι

  1. avatar duck

   Με ποια προυποθεση θα αρχισουν να κλονιζονται ευρωπαικες τραπεζες? Να καταλαβαινες και λιγο τη γραφεις?

   1. avatar Berlin

    Einem Bericht der „Financial Times“ zufolge sind die Bankenaufseher der EZB hochgradig alarmiert und schauen sich bereits die Verbindungen europäischer Geldhäuser zu dem Land an. Insgesamt 223 Milliarden Dollar, umgerechnet knapp 194 Milliarden Euro, haben Banken weltweit der Türkei geliehen. Das geht aus Zahlen der Bank für Internationalen Zahlungsausgleich (BIZ) hervor, die die weltweiten Finanz- und Kreditströme messen. Καντο σο Google μετάφραση

   2. avatar Berlin

    Μου φαίνεται εσυ δε καταλαβαίνεις γιαυτο και δε πειρες γραμμή πιστεύω πως έφτασε η Ελλάδα σε αυτό το σημείο που είναι τώρα όπως και πολλοί σαν εσε

 8. avatar Μλμλμλ

  Εγώ ήξερα το 'GOD SAVE THE KING' αλλά το ' ALLAH SAVE SULTAN ' πρώτη φορά το ακούω!!

 9. avatar Σκορακι

  Κανεις δεν τα βαζει με τους αμερικανους ρε ντορντογαν.θα σε σωσει υο ξανθο γενος απο τα lidl

 10. avatar Πετρελεος

  Ναι Σουλτάνα μου κάτσε Τώρα αναπαυτικά και δες την αρχή του τέλους

 11. avatar Ρε σεις….

  ...γιατί δε ζητάτε από τον Αλλάχ ένα άτοκο δάνειο ????

 12. avatar Γ.Στας

  Δώσε κι άλλο σανό στον πιο αγράμματο λαουτζίκο σου και με το Ισλάμ θα κάνεις τη Τουρκία πιο μοντέρνα και πιο σύγχρονη ! Θα σε κάνει το δολάριο ν αλλάξεις γνώμη τώρα που θα πάτε στην USA να αξομαλυνετε τις σχέσεις ..

 13. avatar Μστ

  Μάλλον ο θεός του χρήματος είναι πιο ισχυρός από οποιαδήποτε άλλο θεό.!!!

 14. avatar Sv7n

  Nόμιζε οτι θα κάνει οτι γουστάρει ο σουλτάνος και δεν του πούνε ή κάνουνε τίποτα όπως με την μέρκελ

 15. avatar Λεωνίδας..

  Την βοήθεια του Θεού την θέλουμε όλοι και την ζητάμε όλοι, ειδικά εμείς οι Έλληνες. Το να την επικαλείται όμως ένας αρχηγός κράτους μόνο μπελάδες μπορεί να σημαίνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει