Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στο υπουργείο Εργασίας, μεταξύ αντιπροσωπείας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης», νομικών συμβούλων της εταιρείας και του γ.γ. του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος της συνάντησης ο πρόεδρος των εργαζομένων, Τάκης Κούκος, παρά τη θετική ανταπόκριση του κ. Νεφελούδη, ο οποίος τούς είπε ότι το υπουργείο θα βρίσκεται στο πλευρό τους, δεν υπήρξε, ουσιαστικά, αλλαγή δεδομένων γι’ αυτούς, καθώς παραμένει το καθεστώς ανασφάλειας για τις θέσεις εργασίας με τη μετάβαση στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι εργαζόμενοι στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, οι οποίοι αυτές τις μέρες πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, επισημαίνουν ότι, επί της ουσίας, η νέα ιδιοκτησία δεν δίνει καμία εγγύηση για τη διασφάλιση των εποχικών υπαλλήλων, που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα οι μόνιμοι είναι 200 και οι εποχικά απασχολούμενοι 443.

Ο κ. Κούκος υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, ωστόσο, δήλωσε ότι θα αναστείλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, προς το εθνικό συμφέρον, προκειμένου να είναι ομαλή η διαμονή του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαμείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.