Στο νέο πακέτο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών που πλήττονται σφοδρά από το «τσουνάμι» της ακρίβειας και το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη.

Ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι υπάρχουν σενάρια και ιδέες που προφανώς συζητούνται, ωστόσο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη, καθώς επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο το μήνα Μάρτιο.

«Επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης. Θα έχουν τη δική τους περίμετρο και στόχευση» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όταν έχουμε κάτι να το πούμε θα το πούμε μετρημένα».

«Το εύρος και το βάθος της στήριξης θέλουμε να έχει αποτέλεσμα»

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «τόσο το εύρος, όσο και το βάθος αυτής της στήριξης, είναι κάτι που προφανώς θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Άρα δεν θα είναι κάτι το οποίο θα είναι ασήμαντο, ούτε θα είναι επικοινωνιακού τύπου. Σχεδιάζουμε και θέλουμε να κάτι που θα έχει ουσιαστικό αποτύπωμα».

Η εν λόγω ενίσχυση σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου δεν αναιρεί, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια στήριξη προς τους πολίτες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο διάστημα.

Ειδικά για τις ενεργειακές ανατιμήσεις διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Τι ανέφερε για τα περιοριστικά μέτρα

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι και η Ελλάδα θα ακολουθήσει την τάση χαλάρωσης και της επιστροφής στην κανονικότητα που υπάρχει και στον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο η ειδικά για το καρναβάλι ανέφερε ότι «δεν θα είμαστε εκεί».

Για τα πρόστιμα τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, διαβεβαίωσε ότι αυτά βεβαιώνονται κανονικά στους περίπου 250.000 και 300.000 πολίτες.