Ειδική μνεία στην πρόσφατη ανακαίνιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία Fraport Greece που αποτελεί μια σύμπραξη της Fraport Γερμανίας με τον Όμιλο Κοπελούζου, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στο νέο επενδυτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί και απαριθμώντας τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί τον τελευταίο καιρό, επεσήμανε με νόημα πως «ο  τόπος μας, όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι πολλοί επισκέπτες που ήρθαν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, διαθέτει πλέον 14 ανακαινισμένα αεροδρόμια». Ειδικότερα, η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο είχε ως εξής: «Αποδεικνύεται η ανάταση του επενδυτικού περιβάλλοντος και η εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών αλλά και στρατηγικών επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από μια ακόμη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Scope Ratings που ανακοινώθηκε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Το τεράστιο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού, ξεκίνησε. Δρομολογείται επιτέλους επίσης, ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, 294 χιλιόμετρα, 35.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Κρήτη ενώθηκε με υπόγειο ηλεκτρικό δίκτυο με την ηπειρωτική χώρα και εκεί θεμελιώθηκε ήδη και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Μαζί προχωρούν κρίσιμα έργα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί όπως το βόρειο τμήμα του οδικού άξονα Ε65 που θα συνδέσει τη Θεσσαλία, την Κεντρική Ελλάδα, με τη Δυτική Μακεδονία και βέβαια το μετρό της Θεσσαλονίκης που θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023 ενώ και στην Αθήνα η γραμμή 4 θα εξυπηρετεί όταν ολοκληρωθεί, ένα εκατομμύριο επιβάτες. Ο τόπος μας, όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι πολλοί επισκέπτες που ήρθαν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, διαθέτει πλέον 14 ανακαινισμένα αεροδρόμια. Είναι επίσης έτοιμα να αξιοποιηθούν τέσσερα σημαντικά μας λιμάνια και να αξιοποιηθούν έξι ακόμη ενώ σε νέα τροχιά κινούνται επίσης τα ναυπηγεία μας, η αμυντική μας βιομηχανία, και σε διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες επενδύσεις που φθάνουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ».  

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.