Σε μια περίοδο που η αγορά επιζητά μετ’ επιτάσεως ρευστό φαίνεται πως περιπτώσεις ενδιαφερόμενων να δώσουν 250.000 ευρώ και να λάβουν την Golden Visa αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Σύμφωνα με καταγγελία μεσίτη του Συλλόγου Μεσιτών Αθήνας-Αττικής, πελάτης του που ήθελε να βγάλει Golden Visa μετά από αγορά ακινήτου, έστειλε τον δικηγόρο του, προκειμένου να συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στην Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Νότιου Τομέα, Πειραιώς και Νήσων, ίσως την πιο σημαντική της χώρας.

Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, συνάντησε μια τεράστια γραφειοκρατία και στο έγγραφο που του δόθηκε τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη-απογοήτευση. Σε αυτό αναφέρεται πως «σας γνωρίζουμε πως δεν υφίστανται διαθέσιμα ραντεβού στη ΔΑΜ Νοτίου Τομέα, Πειραιά και Νήσων για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε επενδυτές ακινήτων και στα μέλη της οικογένειάς τους τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2021. Παρακαλούμε όπως απευθύνεστε σε άλλες Διευθύνσεις της χώρας για τον ορισμό του ραντεβού σας σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 9907/26-03-2019».

«Σιγά σιγά έχουν “πήξει” όλες οι Περιφέρειες», τόνισε σχετικά στο news.gr ο πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας-Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία.

«Πρόκειται για γραφειοκρατία γιατί δεν νομίζω πως αγοράζουν τόσοι πολλοί ώστε να υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι λέει το ραντεβού το πρώτο τρίμηνο του 2021. Κάποιος, λοιπόν, πρέπει να αναλάβει να αποφορτώσει το όλο σύστημα της επένδυσης στα ακίνητα και σε όλη την διαδικασία της έκδοσης της Golden Visa, διότι με την γραφειοκρατία αυτή αποχωρούν οι ξένοι και πάνε σε άλλες χώρες. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε τα χρήματα των επενδύσεων ή δεν τα θέλουμε», πρόσθεσε.

Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με την Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νοτίου Τομέα – Πειραιώς και Νήσων. Όπως μεταφέρθηκε, έχουν κλείσει όλα τα ραντεβού μέχρι τότε, ενώ παράλληλα υπάρχει και θέμα έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό επισημάνθηκε πως «έχει δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται και σε άλλες διευθύνσεις».