Μια εναλλακτική μέθοδο μετακίνησης από αέρος προτείνει ο σχεδιαστής Eduardo Galvani με το Fly Citycopter.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα προσωπικό ελικόπτερο που μπορεί να εκτελεί δρομολόγια με τρόπο πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον σε σχέση με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο.

Ο Galvani ελπίζει προς το παρόν η σύλληψή του να εμπνεύσει δημιουργικούς ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία των μεταφορών να εξετάσουν την ανάπτυξη εναλλακτικών μέσω φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων σε πολυπληθή μέρη.

Ο σχεδιαστής επισημαίνει στη Daily Mail πως η ρύπανση που προκαλούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα επιδεινώνει την ατμόσφαιρα στις πόλεις. «Στο Παρίσι επετράπη η δωρεάν χρήση των μέσων μεταφοράς για τρεις ημέρες σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ρύπανσης», προσθέτει. «Στο Πεκίνο τοποθετήθηκαν γιγαντοοθόνες για να προβληθεί εικονικό ηλιοβασίλεμα στους πεζούς, καθώς η πόλη είχε τόσο πολύ χαθεί μέσα στη ρύπανση που ο ορίζοντας δεν φαινόταν πια», συνεχίζει, σημειώνοντας πως το νέφος δεν έλειψε ούτε από το Λονδίνο.

Πιστεύει ωστόσο πως υπάρχει ένα «ισχυρό κύμα πράσινης ενέργειας» που αντιπροσωπεύει την προσπάθεια του ανθρώπου να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει πως τα ατομικά ελικόπτερά του θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος αυτής της πράσινης επανάστασης, παρέχοντας στους πολίτες έναν πιο «πράσινο» και πιο εύκολο τρόπο να φτάνουν στις δουλειές τους.

Με τη χρήση ελίκων και ηλεκτρικών κινητήρων, θα μπορούσαν να περιορίσουν την εκπομπή ρύπων και να αποφορτίσουν την αποπνικτική κατάσταση που δημιουργούν τα αυτοκίνητα στα αστικά κέντρα.


Δείτε τις εικόνες