Ο πανέμορφος γατούλης Κάφρεϊ, από τη Βρετανία, έχασε το πίσω αριστερό πόδι του όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, σε ηλικία 3 ετών. Για περίπου δέκα χρόνια ζούσε χωρίς προβλήματα με τρία πόδια. Δεν διέφερε καθόλου από τις τετράποδες γάτες.
Όμως, πριν από λίγους μήνες, ο κτηνίατρος εντόπισε έναν όγκο στο μπροστινό αριστερό πόδι του γάτου, το οποίο είχε επίσης χτυπηθεί στο ατύχημα. Ο όγκος ήταν κακοήθης και ο γιατρός συμβούλεψε την ιδιοκτήτρια του Κάφρεϊ να συναινέσει στην ευθανασία του.

Η γυναίκα αρνήθηκε και επέμεινε να ακρωτηριαστεί το ζώο. Οι γιατροί, από την πλευρά τους υποστήριζαν ότι με δύο πόδια – και μάλιστα στη δεξιά πλευρά – ο Κάφρεϊ θα είχε κακή ποιότητα ζωής και, καλό θα ήταν, να θανατωθεί.

Η ιδιοκτήτριά του πλήρωσε όσο-όσο για να γίνει η επέμβαση και δικαιώθηκε! Ο Κάφρεϊ, μόλις λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο, άρχισε να χοροπηδά στα δύο δεξιά του πόδια. Τώρα, μερικούς μήνες αργότερα, ο περσικός γάτος δείχνει ευτυχισμένος. Έχει ξαναβρει τη διάθεσή του και είναι πολύ πιο δραστήριος από άλλες γάτες της – προχωρημένης – ηλικίας του.

Τελικά, η θέληση για ζωή παίζει μεγάλο ρόλο, ακόμη και στα ζώα!