Όλο σχεδόν το συμβούλιο προστασίας άγριας ζωής του Τραμπ αποτελείται από… κυνηγούς μεγάλων ζώων!

Έβαλε τους λύκους να γνωμοδοτούν για την ευημερία των προβάτων


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
15:12
27/03/2018
Όλο σχεδόν το συμβούλιο προστασίας άγριας ζωής του Τραμπ αποτελείται από… κυνηγούς μεγάλων ζώων!
1
loading

Το Διεθνές Συμβούλιο Διατήρησης Άγριας Ζωής (International Wildlife Conservation Council) είναι μια προεδρική γνωμοδοτική επιτροπή που συμβάλει στην εναρμόνιση των ομοσπονδιακών νόμων των ΗΠΑ αναφορικά με την εισαγωγή εξωτικών ζώων και θηραμάτων.

Και όπως μαθαίνουμε από το πρακτορείο Associated Press, όλα σχεδόν τα μέλη του είναι κυνηγοί μεγάλων θηραμάτων! Όπως μας λέει το πρακτορείο, αυτό εξηγεί ιδιαιτέρως ικανοποιητικά τα πισωγυρίσματα στην πολιτική του Τραμπ αναφορικά με την εισαγωγή νεκρών ζώων που αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση, όπως λιοντάρια, ελέφαντες και ρινόκεροι.

Όταν ανέλαβε την προεδρία, ένα από τα πρώτα πράγματα που ήθελε να κάνει ο Τραμπ ήταν να αναιρέσει την απαγόρευση της κυβέρνησης Ομπάμα σε αυτά τα τρόπαια, αν και από τη γενική κατακραυγή των Αμερικανών βγήκε και αποκάλεσε τελικά το κυνήγι μεγάλων ζώων ως «σόου του τρόμου».

Έκτοτε βέβαια ο υπουργός Εσωτερικών του, Ράιαν Ζίνκε, όχι μόνο αναίρεσε σιωπηρά την οδηγία Ομπάμα, αλλά εξίσου σιωπηρά αντικατέστησε και όλα τα μέλη της σχετικής επιτροπής με κυνηγούς άγριας ζωής. Τα μέλη μιας επιτροπής που κρίνει την τύχη των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση είναι όλοι τους κυνηγοί αυτών των ζώων δηλαδή!

AP_18078287384946

Όπως αποκάλυψε το Associated Press, τα μέλη της επιτροπής περιλαμβάνουν κυνηγητικές διασημότητες, εκπροσώπους κατασκευαστών όπλων και τόξων και πλούσιους πολίτες που κοκορεύονται για τα μεγάλα ζώα που έχουν σκοτώσει!

Τα 10 από τα 16 μέλη του συμβουλίου είναι εξάλλου προβεβλημένοι εκπρόσωποι του Safari Club International, της κυνηγητικής ομοσπονδίας που αποτελούσε τον σοβαρότερο πολέμιο του νόμου Ομπάμα κατά των ζώων-τροπαίων. Όσοι κυνηγούν με δυο λόγια μεγάλα ζώα και κάνουν τα πάντα για να συνεχίσει να επιτρέπεται το άνομο αυτό σαφάρι είναι πλέον αρμόδιοι για την πολιτική αναφορικά με το εν λόγω κυνήγι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kay

    Μα δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο... Ο Τραμπ αδιαφορεί γενικώς για τη φύση και το αποδεικνύει συνεχώς με την πολιτική του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει