Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο με ζουμερά μπιφτέκια και πατάτες φούρνου ή τηγανητές, συνοδεία παγωμένης μπύρας και απολαυστικής ντοματοσαλάτας με φέτα;

Τώρα που καλοκαίριασε πιάστε τραπέζι σε κάποιο από τα στέκια που ακολουθούν και δοκιμάστε κάποια από τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια στην πόλη για απολαυστικές εξόδους με την παρέα ή την οικογένεια.

Μαύρος Γάτος

Παραδοσιακή ταβέρνα στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4) που λειτουργεί για περισσότερο από 20 χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καλαφαγάδες της περιοχής. Τα πιάτα του μυρίζουν Ελλάδα, είναι λιτά κι απέριττα, αλλά τόσο γευστικά που σε κάνουν αμέσως θαμώνα του. Στα όσα διακρίνονται στις επιλογές του κοινού τα διάσημα παϊδάκια του και ό,τι έχει να κάνει με το κρέας. Πίτες με χειροποίητο φύλλο, μοσχαρίσιο συκώτι και παραδοσιακό μπιφτέκι συμπληρώνουν το γεύμα. Συνοδεύονται ιδανικά με κρασί από την Αρκαδία και τσίπουρο από τα Ιωάννινα.

Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση (Τατοΐου 17) που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, σε ένα πρωτότυπο concept που φέρει την υπογραφή του διάσημου και πολυπράγμονα σεφ Βασίλη Ακρίβου. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ελληνικό t-bone, πρόβατο μπούτι στα κάρβουνα, για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας. Στα best seller πιάτα του και το ζουμερό μπιφτέκι.

Η Ήπειρος

Τα χειροποίητα μπιεφτεκάκια στην Ήπειρο

Αν ένα οινομαγειρείο θεωρείται καλτ αυτό σίγουρα είναι Η Ήπειρος μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά. Σημείο συνάντησης για τους ξενύχτηδες της πόλης, και όχι μόνο, είναι διάσημη για τις απίστευτες σούπες της. Στην κορυφή στέκεται ο παραδοσιακός πατσάς και η μαγειρίτσα, ενώ ακολουθούν η χορταστική κοτόπουπα και μοσχαρόσουπα. Ωστόσο, καθημερινά μαγειρεύονται και μαγειρευτές λιχουδιές όπως τα αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια. Η Ράνια με το απίστευτο χαμόγελό της αποτελεί την ψυχή του μαγαζιού, την οποία σίγουρα θα λατρέψετε και θα βάλετε στην καρδιά σας.

Νικήτας

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) στο Χαλάνδρι και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.