Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σε συνέντευξη που έδωσε, αποκάλυψε ποια ταινία του θεωρεί τέλεια και μάλιστα τόνισε πως «τη βλέπει ξανά και ξανά», κάθε φορά μαζί με τα παιδιά του, μια «παράδοση» που τηρεί αυστηρά.

Ο πασίγνωστος Αμερικανός σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος «The Late Show with Stephen Colbert» και απάντησε στην ερώτηση αν θεωρεί «αρκετά τέλειο» ένα από τα 34 κινηματογραφικά έργα που έχει γυρίσει από το 1971. Έτσι, ξεχώρισε την ταινία «Ε.Τ. ο εξωγήινος».

«Δεν παρακολουθώ τις ταινίες μου αφού τις έχω γυρίσει», είπε και πρόσθεσε πως «δεν κοιτάζω πίσω πολύ συχνά, αλλά περιστασιακά βλέπω μία ταινία με τα παιδιά μου».

«Δεν ήθελα να δουν την ταινία “E.T.” χωρίς τον πατέρα τους να κάθεται μαζί τους – κυρίως στα τρομακτικά μέρη στην αρχή», είπε και επισήμανε πως απολαμβάνει όταν παρακολουθεί την ταινία του 1982, με πλήρη τίτλο «E.T.: The Extra-Terrestrial».

Επίσης, ανέφερε ότι «μερικές φορές βλέπω πράγματα που είχα σκοπό να κάνω, τα οποία δεν έκανα και μερικές φορές βλέπω πράγματα που θα ήταν καλύτερη ιδέα από αυτό που παρακολουθώ τώρα όλα αυτά τα χρόνια μετά – αλλά στο μεγαλύτερο μέρος το “E.T.” είναι μια πολύ τέλεια ταινία».

«Είναι μια από τις λίγες ταινίες που έχω γυρίσει και μπορώ πραγματικά να παρακολουθώ ξανά και ξανά», είπε στη συνέχεια μεταξύ άλλων.