Υπάρχουν σειρές που είναι σκέτο χάσιμο χρόνου, υπάρχουν και σειρές που είναι τουλάχιστον ευχάριστο χάσιμο χρόνου ή αλλιώς ένοχες απολαύσεις. Στην τελευταία κατηγορία βρίσκεται ξεκάθαρα το Who Killed Sara?/Ποιος Σκότωσε τη Σάρα;, η Μεξικάνικη παραγωγή του Netflix, που επέστρεψε με την 3η και τελευταία του σεζόν (7 επεισόδια-45 λεπτά).

Χωρίς πολλά πολλά, πάμε απευθείας στο ψητό.

Η 3η σεζόν συνεχίζει να μας βρίσκει με την απορία για το ποιος σκότωσε εντέλει την Σάρα και φαίνεται πως βρισκόμαστε πλέον κοντά στην απάντηση. Ο Alex, μαζί με την Elisa αλλά και τον Rodolfo ξετυλίγουν το κουβάρι του μυστηρίου αυτού και “πέφτουν” πάνω στον νευροψυχίατρο, Reinaldo Gomez (Jean Reno), ιδρυτή της θεραπευτικής κλινικής “Μέδουσα”. Όπως αποκαλύπτεται από τα συνεχή flashbacks, ο συγκεκριμένος φαίνεται πως έχει συγκεκριμένα κίνητρα ώστε φαινομενικά να βλάψει την Σάρα.

Ο σκοπός του είναι ευρύτερος και το σχέδιο που έχει καταστρώσει για να τον πετύχει είναι πανούργο, μιας και έχει εμπλέξει τον γιο του, Nicandro, αλλά και τη φίλη της Σάρα, Marifer. Παράλληλα, ο ερχομός ενός προσώπου θα σοκάρει τους πάντες και θα ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα… Η υπόθεση αυτή φυσικά μονοπωλεί τον τηλεοπτικό χρόνο της 3ης σεζόν, με διάφορες υπό-πλοκές, όπως αυτή του βασανισμένου, ψυχικά και σωματικά, Chema, της Mariana που έχει χάσει τα πάντα, αλλά και του César, που βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι απαντήσεις θα έρθουν και ο Alex, ο πραγματικός χαμένος της όλης υπόθεσης, επιτέλους θα ηρεμήσει…

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Ό’τι περιμέναμε να δούμε στην 3η σεζόν, το είδαμε. Έξαλλος ρυθμός, συνεχείς ανατροπές αλλά φυσικά και «τραβηγμένο» σενάριο, το οποίο «αγγίζεται» επιφανειακά και δεν έχει βάθος. Η σκηνοθεσία μπορεί να κούρασε και να μπέρδεψε αρκετούς με τα συνεχή πίσω-μπρος, μιας και τα flashbacks είναι πλέον αυτούσιο κομμάτι της αφήγησης, όμως προσωπικά τη βρήκα πολύ καλή και μάλλον το καλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Οι ερμηνείες κινούνται και πάλι σε ρηχά νερά, παρά την άφιξη του Jean Reno σε έναν ρόλο που περισσότερο σε καρικατούρα παραπέμπει… Εκείνος που ξεχωρίζει είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής Manolo Cardona.

Συνοψίζοντας, το Who Killed Sara? στην 3η και τελευταία του σεζόν κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Συνεχίζει να είναι η επιτομή του binge-watching, είναι απολαυστικό, όμως δεν παύει να αποτελεί μία ένοχη απόλαυση με τελείως «ξεχειλωμένη» πλοκή και πολλές σεναριακές ευκολίες.