Το The Dropout είναι μια μίνι σειρά βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Elizabeth Holmes και της απάτης της εταιρείας της.

Αν και αρκετά αληθινά σκάνδαλα έχουν μεταφερθεί τηλεοπτικά, η σειρά της Liz Meriwether, The Dropout πρωτοτυπεί σε πολλά σημεία.

Γνωρίστε την Elizabeth Holmes– Υπόθεση

Η πλοκή της σειράς εξιστορεί τις προσπάθειες της Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) να δημιουργήσει την εταιρεία τεχνολογίας της υγείας, Theranos . Όταν τα όνειρα της Elizabeth να εφεύρει την επαναστατική τεχνολογία εξετάσεων αίματος δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, γίνονται επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί. Με τον εραστή και συνεργάτη της Sunny Balwani (Naveen Andrews) στο πλευρό της, η Elizabeth θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να κρατήσει την Theranos ζωντανή – ακόμη και αν ρισκάρει την υγεία χιλιάδων ασθενών.

Από το πρώτο επεισόδιο 1, η Elizabeth είναι αμέσως συμπαθής. Είναι κοινωνικά αμήχανη και ιδιαίτερα έξυπνη. Αλλά το χαρακτηριστικό της είναι η φιλοδοξία της.

Η σειρά ξεκινάει δυνατά, εστιάζοντας στη Holmes, τα όνειρά της, τα σχέδιά της. Στην αρχή, βλέπουμε μια μοναχική, δυναμική γυναίκα, ανάμεσα σε ισχυρούς και προνομιούχους άνδρες της Sillicon Valley.

Παρόλο που δεν μαθαίνουμε ποτέ τα κίνητρα της στη δημιουργία της Theranos, οι αρχικές προθέσεις του χαρακτήρα της Seyfried είναι ως επί το πλείστον αγνές. Είναι μιας αουτσάιντερ, που επιθυμεί να κάνει την υγειονομική περίθαλψη εφικτή, αποδεικνύοντας στους άνδρες ότι οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν στον επιχειρηματικό κόσμο. Πώς μπορεί κάποιος με ένα τέτοιο κίνητρο να πάρει μια τέτοια σκοτεινή εξέλιξη;

Σκάνδαλο Theranos – Γενικές Εντυπώσεις

Μέχρι το τέταρτο επεισόδιο του The Dropout, η πλοκή αποστασιοποιείται από την Elizabeth και επικεντρώνεται και σ’ άλλους χαρακτήρες. Από τα στελέχη της Walgreens έως τους ερευνητές του εργαστηρίου, μια πληθώρα νέων οπτικών βοηθούν να ξεδιπλώσουν την ιστορία του σκανδάλου Theranos.

Είναι μια ενδιαφέρουσα μετάβαση να μοιραστεί το ενδιαφέρον και σε άλλους χαρακτήρες εκτός της Holmes. Και η συνεχής προσθήκη νέων χαρακτήρων επιβραδύνει το δράμα και καθιστά δύσκολη την εστίαση σ’ έναν χαρακτήρα. Ακόμα, υπήρχαν τόσοι πολλοί παίκτες στην αληθινή ιστορία της απάτης του Theranos, οπότε η σειρά δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τη σημαντική συνεισφορά τους. Αυτή η επιλογή απεικόνισης όλων αυτών των φωνών, στην πραγματικότητα, προσδίδει πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία στη σειρά.

Επιπλέον – και το πιο σημαντικό – παρέχει μια μεγαλύτερη αίσθηση αντικειμενικότητας στην τηλεοπτική μεταφορά. Το The Dropout ξεκίνησε εστιάζοντας στην Holmes και τα κίνητρά της. Ωστόσο, όσο απομακρυνόμαστε από τον χαρακτήρα της, τόσο πληρέστερη εικόνα του σκανδάλου Theranos και των επικίνδυνων κινήσεων της Elizabeth έχουμε.

Το The Dropout ποτέ δεν δικαιολογεί τις ενέργειες της Elizabeth, αλλά αναγνωρίζει την επιρροή του περιβάλλοντος της στα κίνητρά της. Με πολλούς τρόπους, η διεφθαρμένη εταιρική κουλτούρα της Sillicon Valley αναφέρεται επίσης. Η πραγματική τραγωδία αυτής της σειράς ξεπερνά την επικίνδυνη εξαπάτηση μιας γυναίκας. Ο οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα Walgreens, οι μεγάλοι επενδυτές: Αυτοί είναι όλοι σημαντικοί παίκτες που παρακάμπτουν κανόνες ασφαλείας και έρευνας για το χρήμα και την εξουσία και έτσι διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με το The Dropout, όταν πρόκειται για την απάτη του Theranos, oι δράστες είναι πολλοί και όχι μία.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Tελική Ετυμηγορία: Αν σας αρέσουν οι (μίνι) σειρές βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, τότε μην παραλείψετε το The Dropout. Παρά τη καμπή κάπου στη μέση της, η σειρά θα σας καθηλώσει και θα γνωρίσετε αρκετά καλά το σκάνδαλο της Elizabeth Holmes και της εταιρείας της Theranos.