O Keanou Reeves είναι ένας αγαπημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ ο οποίος φημίζεται για το πόσο απλός είναι στην καθημερινή του ζωή.

Όσοι γνωρίζετε τον ηθοποιό σίγουρα θα έχετε δει στο διαδίκτυο μια χαρακτηριστική φωτογραφία του ηθοποιού που κάθεται σε ένα παγκάκι μόνος του και τρώει ένα σάντουιτς. Το αξιοσημείωτο είναι πως στη φωτογραφία μοιάζει προβληματισμένος και ίσως για κάποιους στεναχωρημένος και έτσι η φωτογραφία βαφτίστηκε: “Sad Keanu” και έγινε αφορμή για εκατοντάδες memes που κυκλοφορούν στο internet.

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στην The Late Show εκπομπή του Stephen Colbert, ο αστέρας του The Matrix Resurrections εξήγησε το παρασκήνιο πίσω από τη φωτογραφία, εξηγώντας πως «απλά πεινούσε».

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή ένα σκίτσο στο κόμικ BRZRKR, δημιουργός του οποίου είναι ο ίδιος ο Keanu, και πήγε κάπως έτσι:

Keanu: Απλά τρώω ένα σάντουιτς ρε φίλε!

Stephen: Αρά δεν είσαι στην πραγματικότητα λυπημένος στο ‘Sad Keanu’;

Keanu: Σκεφτόμουνα. Είχαν συμβεί κάποια πράγματα και πεινούσα… (γέλια) Ζωή και τέχνη!

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός βλέποντας την αληθινή φωτογραφία με την αντίστοιχη στο σκίτσο του κόμικ αποκάλυψε πως δεν ήξερε ότι ο καλλιτέχνης του κόμικ θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά επισήμανε πως είναι κατά κάποιον τρόπο “meta”, εξηγώντας συγχρόνως κάποιες λεπτομέρειες για το κομικ του. Βέβαια, ο παρουσιαστής συνέχισε τη συζήτηση, ρωτώντας τον Keanu αν γνωρίζει γιατί είναι τόσο “memable”.

Stephen: Μιλώντας για ζωή στην τέχνη, η μάλλον για τη ζωή σου να αντιπροσωπεύεται στην τέχνη, γιατί θεωρείς ότι είσαι τόσο memable; Υπάρχουν τόσα πολλά Keanu Reeves memes εκεί έξω!

Keanu: Δεν έχω την παραμικρή ιδέα κύριε!

Stephen: Πραγματικά;

Keanu: Πραγματικά!

Stephen: Δεν καταλαβαίνεις; Επειδή έχεις έναν τόσο ξεχωριστό χαρακτήρα και οι άνθρωποι βρίσκουν πάνω σου νόημα, έτσι φτιάχνουν πάνω σου memes!

Κάπου τότε ο Keanu ξεκίνησε να αυτοσχεδιάζει και να τραγουδά!

Δείτε το απολαυστικό βίντεο

Στην ίδια συνέντευξη ο ηθοποιός αποκάλυψε πως θα ήθελε να παίξει πάλι τον χαρακτήρα John Constantine, μια ταινία που όπως είπε έχει προσπαθήσει πολλές φορές να γίνει αλλά δεν τα έχει καταφέρει.

Η ταινία Constantine κυκλοφόρησε το 2005 και παρόλο που δεν ήταν εμπορική αποτυχία δεν είχε και την καλύτερη αποδοχή από τους κριτικούς.

Πάντως αν κρίνουμε από την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει ο ηθοποιός με τις ταινίες που παίζει τον τελευταίο καιρό δεν αποκλείουμε η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή.