Μία από τις πιο παρεξηγημένες περιοχές του κέντρου, η Ομόνοια κρύβει πραγματικούς γευστικούς θησαυρούς στα δρομάκια πίσω από την κεντρική πλατεία, που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Ιστορικά ουζερί και θρυλικές ταβέρνες, ένα από τα διασημότερα σουβλάκια του κέντρου αλλά και λουκουμάδες χανιώτικης καταγωγής βάζουν σε πειρασμό.

Αθηναϊκόν

Το Αθηναϊκόν

Ιστορικό ουζερί στη γωνία Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, που λειτουργεί από το 1932. Αγαπημένο στέκι για αρκετούς πολιτικούς αλλά και καλλιτέχνες (Ρίτσος, Τσαρούχης, Μερκούρη, Ρασούλης, Βασιλικός κ.α.), διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σε παραδοσιακούς ουζομεζέδες, οι οποίοι το έχουν αναδείξει σε σημείο αναφοράς για όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και όχι μόνο. Τσιροσαλάτα, γίγαντες φούρνου, κεφτεδάκια τηγανητά με δυόσμο, πολίτικο σαγανάκι με παστουρμά από τις γευστικές επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε. Το νεότερο αδερφάκι του βρίσκεται στη Μητροπόλεως από το 2013.

Λευτέρης ο Πολίτης

Από τα πιο θρυλικά σουβλάκια στην πόλη. Όσοι λατρεύουν το σουβλάκι και δηλώνουν μερακλήδες δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Λευτέρη τον Πολίτη στην Ομόνοια (Σατωβριάνδου 20). Λειτουργεί από το 1951 και έχει μια πολύ συγκεκριμένη και λιτή φιλοσοφία. Εδώ σερβίρουν όλα όλα δύο πράγματα, σουτζούκι ή μπιφτέκι τυλιχτό σε πίτα με κρεμμύδι, ντομάτα και καυτερό πιπέρι. Τόσο απλά.

Κτιστάκης

Λουκουμάδες Κτιστάκης

Στον Κτιστάκη (Σωκράτους 59) θα απολαύσετε λουκουμάδες με χανιώτικη συνταγή που μένει απαράλλαχτη από το 1912. Είναι στρογγυλοί, μικροί έχουν σουσάμια και δεν είναι πασπαλισμένοι με μέλι μιας και το εσωτερικό τους είναι «λουσμένο» με σιρόπι που τους κάνει ζουμερούς και ξεχωριστούς.

Δίπορτο

Από τα πιο θρυλικά ταβερνάκια στο κέντρο, στην πλατεία Θεάτρου. Το Δίπορτο ακολουθεί την ιστορία της Αθήνας, σερβίροντας στους θαμώνες του νόστιμα πιάτα της αυθεντικής, ελληνικής κουζίνας. Σούπες με όσπρια, φρέσκα ψαράκια και θεϊκή χωριάτικη στα σημεία αναφοράς του. Υπόγειος χώρος με λίγα τραπέζια.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Καραμανλίδικα του Φάνη

Με το που θα μπείτε στο χώρο του μεζεδοπωλείου Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52), αυθόρμητα θα αισθανθείτε οικεία. Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής και στοχεύει σε πιάτα που θα σας μυήσουν στη συγκεκριμένη κουζίνα.

Οι συνταγές με αυγά Χίου από κότες ελεύθερης βοσκής και σουτζούκι ή παστουρμά είναι νοστιμότατες, ενώ τα ντολμαδάκια, τα λουκάνικα και η ρώσικη σαλάτα είναι must. Η λίστα με ελληνικές μπύρες, κρασί και αποστάγματα είναι ικανοποιητική και απευθύνεται σε όλα τα γούστα. Φεύγοντας, μπορείτε να προμηθευτείτε τα βραβευμένα προϊόντα των εργαστηρίων αλλαντοποιίας Sary.