Οι προετοιμασίες για την ταινία που θα αφορά τη ζωή της Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ έχουν ξεκινήσει, με την Τίφανι Χάντις να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Χάντις θα είναι και η παραγωγός της ταινίας, μαζί με τους συνδιευθύνοντες συμβούλους του Game1, Μπάσιλ Ιβάκιν και Γκρεγκ Οικονόμου, ενώ ο σύζυγος της Flo-Jo και πρώην προπονητής, Αλ Τζόινερ θα είναι παραγωγός και σύμβουλος δημιουργικού της ταινίας.

Ο Αλ Τζόινερ έχει ήδη αρχίσει να προπονεί την Χάντις για να υποδυθεί τον ρόλο της, χρησιμοποιώντας μεθόδους που η εκλιπούσα σύζυγός του ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Τίφανι Χάνιτς σε αυτό το πρότζεκτ» δήλωσε ο Τζόινερ. «Η συνεργασία με την Τίφανι είναι μεγάλη χαρά – είναι απίστευτα αφοσιωμένη, επικεντρωμένη και προσηλωμένη να απεικονίσει με ακρίβεια το πνεύμα της Φλόρενς. Ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα αγγίξει όλους όσοι τη δουν και θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να είναι η αλλαγή που ο κόσμος χρειάζεται τόσο πολύ τώρα!».

«Ανυπομονώ να αφηγηθώ την ιστορία της Flo-Jo με τον τρόπο που πρέπει» είπε η Χάντις. «Ο στόχος μου με αυτήν την ταινία είναι να διασφαλίσω ότι οι νεότερες γενιές θα γνωρίζουν τη δική μου “She-ro”, Flo-Jo, την ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο μέχρι σήμερα» υπογράμμισε η ηθοποιός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση για την ταινία η Τζόινερ ήταν μία από τις ηρωίδες των παιδικών χρόνων της Χάντις.

Η Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ βοήθησε στη διάδοση αθλημάτων του στίβου με τις επιδόσεις της στους δρόμους ταχύτητας στους Ολυμπιακούς και την εκρηκτική προσωπικότητα και το στιλ της. Πολλά από τα ρεκόρ που κατέγραψε η Τζόινερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, όπως στα 100 μέτρα και 200 μέτρα, δεν έχουν ακόμη καταρριφθεί.

Η Τζόινερ πέθανε το 1998 σε ηλικία 38 ετών από επιληπτική κρίση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.