Πολύ πριν η Λίζα Κούντροου συμπεριληφθεί στο καστ της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς των 90s, «Τα Φιλαράκια», ως η περίεργη αλλά αξιαγάπητη Φοίβη Μπουφέ, είχε ήδη κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε μια άλλη κωμική σειρά στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο «Mad About You», λοιπόν, με πρωταγωνιστές τους Πολ Ρέιζερ και Έλεν Χαντ, το 1992 η Κούντροου ενσάρκωνε μία αρκετά κουραστική σερβιτόρα. Η απόδοσή της και το χιούμορ της, μάλιστα, έκανε τους ιθύνοντες της σειράς να μεγαλώσουν τον αρχικό της ρόλο ως γκεστ, και να της δώσουν παρουσία σε ακόμη 23 επεισόδια.

Όταν πήρε το ρόλο η Κούντροου, αποκάλυψε αργότερα σε συνέντευξή της στο Emmy Legends για την Television Academy, ό,τι είχε σταματήσει να εργάζεται για τον πατέρα της στον τομέα της ιατρικής για την αγάπη της για την υποκριτική, αποτελώντας μέρος της κωμικής ομάδας αυτοσχεδιασμού Groundlings. Τα χρήματα που είχε στην άκρη τελείωναν και ως εκ θαύματος έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη της ότι ψάχνουν άτομα για έναν υποστηρικτικό ρόλο στη νέα τηλεοπτική σειρά του NBC.

Μην έχοντας άλλη επιλογή δέχθηκε να παίξει έστω και αυτό το μικρό γκεστ, το οποίο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να έχει κάνει στην ζωή της, καθώς οι παραγωγοί είδαν το ταλέντο της και την επέλεξαν αργότερα και για τη σειρά «φαινόμενο» και μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών.

Έτσι, ο ρόλος των μόλις λίγων σειρών που είχε να αποστηθίσει για το πρώτο επεισόδιο η Κούντροου, μετατράπηκε σε βασική συμμετοχή της στη σειρά από το 1993 έως το 1999, με το όνομα Ούρσουλα Μπουφέ. Ναι, πολύ καλά καταλάβατε. Ο ρόλος της δίδυμης αδερφής της Φοίβης από τα «Φιλαράκια», προϋπήρχε αρκετά χρόνια πριν η δημοφιλής παρέα αρχίσει να μοιράζεται με το κοινό τις ιστορίες της από τον χαρακτηριστικό πορτοκαλί καναπέ στο στέκι τους Central Perk.

Με τους κωμικούς ρόλους της Κούντροου, ωστόσο, στις δύο τηλεοπτικές σειρές να συνυπάρχουν για τουλάχιστον πέντε χρόνια -από το 1994 που ξεκίνησαν τα «Φιλαράκια» μέχρι το 1999 που ολοκληρώθηκε το «Mad About You»- πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν πώς μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και η ηθοποιός να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις δύο σειρές. Οι παραγωγοί του σόου -και οι δύο κωμικές σειρές διαδραματίζονταν στη Νέα Υόρκη και προβάλλονταν από το NBC- αποφάσισαν να εξηγήσουν το γεγονός, και έτσι το απέδωσαν στο ότι πρόκειται για δύο πανομοιότυπες δίδυμες.