Ο Rayman είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί στη βιομηχανία του gaming και κατάφερε να απασχολήσει κάθε gamer που έχει γράψει αρκετά χρόνια στο… κοντέρ του. Η Ubisoft, μετά από πολλά χρόνια κακοποίησής του και επισκίασής του λόγω της επιτυχίας των τρελών Rabbids (μετά από ένα ατυχές πάντρεμα), πήρε την απόφαση να επενδύσει για μία ακόμη φορά στον πασίγνωστο χαρακτήρα, φέρνοντάς μας πίσω στις κλασικές εποχές του 2D platform gaming μέσω του Rayman Origins.

Τι έχει να αντιπαρατάξει η επιστροφή του Rayman σε μία κατηγορία που πλέον οι εταιρίες έχουν μπουχτίσει και μπερδεύουν διάφορους μηχανισμούς που πιστεύουν ότι θα πλασάρουν ως καινοτομία; Απολύτως τίποτα καινούριο! Το Rayman Origins παραμένει πιστός την ταυτότητα του franchise και φέρνοντάς μας πολλά χρόνια πίσω στο παρελθόν, όταν η λέξη «διασκέδαση» δεν απαιτούσε από τον παίκτη να κάνει άπειρες κινήσεις και επαναλήψεις για να περάσει ένα επίπεδο. Γυρνώντας μας νοσταλγικά αρκετά χρόνια προς το παρελθόν, η νέα παραγωγή της Ubisoft Montpellier ακολουθεί τη λογική του 2D side-scroller, με τον ήρωα να ξεκινάει από το αριστερό τμήμα της οθόνης και φτάνοντας πάντα στο άλλο άκρο. Όλα αυτά, μέσα σε ένα κόσμο που απλώνεται μέσα από μία σειρά επιπέδων και κόσμων.

Φέρνοντας την υπογραφή του Michel Ancel (Rayman, Beyond Good & Evil), το Rayman Origins καταφέρνει να μαγέψει από τα πρώτα δευτερόλεπτα, χάρη στα πανέμορφα γραφικά. Για το σχεδιασμό των επιπέδων και του ήρωα έχουν χρησιμοποιηθεί ορισμένα από τα πιο ζωντανά χρώματα που έχουμε δει σε σύγχρονο video game, τα οποία συνεργάζονται άψογα με όλες τις λεπτομέρειες που έχουν σχεδιαστεί στο χέρι και το άριστο animation. Από τα επίπεδα της λάβας, μέχρι αυτά που λαμβάνουν χώρα σε βουνά με χιόνι, κάθε τοποθεσία έρχεται να μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του παίκτη, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία για κίνηση στο χώρο, πολλούς και διαφορετικούς αντιπάλους και πάρα πολλά bonus αντικείμενα.

Είναι μάλιστα τόσες πολλές οι επιλογές στο gameplay, που άλλες φορές θα δείτε τον ήρωα απλά να διασχίζει ένα λιβάδι, άλλες φορές θα πρέπει να τον οδηγήσετε (κολυμπώντας) μέσα από μια μεγάλη λίμνη ή ακόμη και να πετάξετε στον αέρα, εκμεταλλευόμενοι τα ρεύματα που δημιουργούνται από διάφορες πηγές. Σταδιακά, ο χαρακτήρας θα αρχίσει να μαζεύει τις δυνάμεις του και έτσι όσο περνάει η ώρα στον μαγικό αυτό κόσμο θα μπορεί να κάνει πχ. διπλά άλματα, να παραμένει περισσότερη ώρα στον αέρα, να χρησιμοποιεί μεγαλύτερη δύναμη στις μπουνιές που εξαπολύει και αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά. Αρχικά, προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις χαρακτήρες, αλλά όσον αφορά στο single player κομμάτι, ο Rayman παραμένει μακράν η καλύτερη.

Πηγή: enternity.gr