Το Ford Ranger Wildtracker RV είναι ένα ειδικό όχημα που βασίζεται στο Ranger Wildtrak 3.2 , με βελτιώσεις του μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες οδηγών εκτός δρόμου διαδρομών.

Οι τομείς που βελτιώθηκαν είναι η μηχανή, τα καθίσματα, ο εξωτερικός φωτισμός, το εμπρός διαφορικό, οι αναρτήσεις, οι προφυλακτήρες οι ζάντες τα ελαστικά, όπως επίσης και η αυτονομία αλλάζοντας την δεξαμενή καυσίμου. Επιπλέον, προστέθηκε εξοπλισμός off road (όπως εργάτες εμπρός και πίσω) για πρόσθετη ασφάλεια και δυνατότητα ανάκτησης των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου.

Επίσης, μελετήθηκε ένα σχέδιο αντικατάστασης της καρότσας με κλειστό κουβούκλιο δυνατοτήτων υποστήριξης διαβίωσης στην φύση, ενώ εξετάστηκε αν αυτή η μελέτη μπορούσε να κατασκευαστεί με συγκεκριμένα επιλεγμένα υλικά, χωρίς άλλη εξωτερική βοήθεια. Το κουβούκλιο θα έπρεπε να υποστηρίζει δεξαμενή νερού με σύστημα επαναπλήρωσης, φίλτρα καθαρισμού νερού, κουζίνα, ψυγείο, χημική τουαλέτα, ντουζιέρα, χώρο εσωτερικό και εξωτερικό ξεκούρασης, χώρο ύπνου, ηλεκτρολογική εγκατάσταση από ανανεώσιμες πηγές, ώστε η λειτουργία του κουβουκλίου να μην επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον. Όλα αυτά για 2 άτομα τουλάχιστον, πλέον παροχής υποστήριξης σε άλλα 4 -5 άτομα.

Τέλος η κατασκευή της μετατροπής ολοκληρώθηκε έπειτα από αρκετές αλλαγές και δοκιμές, με αποτέλεσμα ένα σύγχρονο, ασφαλές και κυρίως «καθαρό» ως προς την διαμονή στην φύση όχημα ελευθέρου χρόνου.

Οι κύριοι συντελεστές της δημιουργίας του Ranger Wildtracker RV, είναι οι: η «Κοσκερίδης αμαξώματα», για το κουβούκλιο, η «Primo» του Ηλία Μωυσίδη για ταπετσαρίες εσω – εξω, η «Woodlidea» του Νίκου Λύσσα για τα έπιπλα και η «Βροχίδης Χατζής» για τον σχεδιασμό -οργάνωση – εκτέλεση.

Νίκος Τσάδαρης