Το ENYAQ iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda και πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, θα λανσάρει ένα τελείως νέο design concept για το εσωτερικό του.

Στο ENYAQ iV, που αποκαλύπτεται σε παγκόσμια πρεμιέρα την 1η Σεπτεμβρίου στην Πράγα, η Τσέχικη μάρκα εισάγει μια νέα διάσταση στο σχεδιασμό καμπίνας με το Design Selections, ένα concept που αντικατοπτρίζει μοντέρνους χώρους διαβίωσης, με φυσικά, αειφόρα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Το ηλεκτρικό μοντέλο επωφελείται από το μακρύ μεταξόνιο της πλατφόρμας MEB, το οποίο (σε σχέση με τις διαστάσεις αμαξώματος) προσφέρει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό. Το επίπεδο δάπεδο, από το οποίο απουσιάζει το κεντρικό τούνελ που συναντάμε σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμβάλλει σε αυτή την ευρυχωρία.

Το νέο σχεδιαστικό concept συνδυάζει την ευρυχωρία με μια «lounge αίσθηση». Αντί για τις συνήθεις εκδόσεις εξοπλισμού και πολλές επιπλέον επιλογές, στο ENYAQ iV προσφέρονται για πρώτη φορά οι νέες Design Selections. Θυμίζουν μοντέρνους χώρους διαβίωσης, με αρμονία χρωμάτων και υλικών. Επιπλέον, προσφέρονται στοχευμένα σχεδιαστικά θεματικά πακέτα, με κάποιες ξεχωριστές επιλογές διαθέσιμες για όλα τα μοντέλα.

Η απουσία του κεντρικού τούνελ προσφέρει πολλές δυνατότητες. Στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποιείται ο επιπλέον χώρος για μία ακόμα περιοχή αποθήκευσης κάτω από την κεντρική κονσόλα, η οποία είναι διατεταγμένη σε διαφορετικά επίπεδα. Χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από τον πρόσθετο χώρο που προκύπτει μπροστά από το κεντρικό κάθισμα, καθώς και τον εξαιρετικά μεγάλο χώρο για τα πόδια και στις δύο πλευρές. Εκτός από αυτό, το ηλεκτρικό Skoda διαθέτει πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα που ξεκινά από τα 585 λίτρα.

Βασικά χαρακτηριστικά βοηθήματα του οδηγού είναι η κεντρική οθόνη 13 ιντσών και το νέο head-up display.

Τα πιο σημαντικά σημεία στο εσωτερικό του ENYAQ iV, είναι η διακοσμητική επένδυση που εκτείνεται σε όλο το πλάτος, από το ταμπλό έως τα πάνελ των θυρών, ενισχύοντας την αίσθηση του πλάτους και της ευρυχωρίας. Κάτω από την κεντρική οθόνη, υπάρχει αναφορά στο σχήμα της μάσκας Skoda και επίσης χρησιμεύει ως σημείο στήριξης για το χέρι που χειρίζεται την οθόνη αφής. Περιβάλλεται από ένα ιδιαίτερα μαλακό υλικό που εκτείνεται σε όλο το εσωτερικό και δημιουργεί αίσθηση παρόμοια με εκείνη ενός άνετου καναπέ στο σπίτι.

Η παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Skoda θα αποτελέσει την κορύφωση των εορτασμών για τα 125 χρόνια ιστορίας της. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, στην Πράγα και θα μεταδοθεί live σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Νίκος Τσάδαρης