Η Βουλγαρία και η Ρουμανία ανταγωνίζονται για το εργοστάσιο της Volkswagen

Ο όμιλος επανεξετάζει την απόφαση για κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στην Τουρκία


AUTO
22:14
16/10/2019
Η Βουλγαρία και η Ρουμανία ανταγωνίζονται για το εργοστάσιο της Volkswagen
8
loading

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι έτοιμες να προσφέρουν περισσότερα κίνητρα στον Όμιλο Volkswagen για να πείσουν τον γερμανικό όμιλο να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων. Όπως είναι γνωστό, ο γερμανικός όμιλος επανεξετάζει την αρχική απόφασή του για την κατασκευή του νέου εργοστασίου στην Τουρκία, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η Volkswagen, αρχικά επέλεξε τη Μανίσα, 40 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης, στη δυτική ακτή της Τουρκίας, για να εγκαταστήσει το εργοστάσιό της το οποίο θα κοστίσει 1,3 δισ. ευρώ. Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2022.

Την Τρίτη, η εταιρεία ανέφερε ότι ανέβαλε την τελική απόφαση σχετικά με την περιοχή στην Τουρκία, εν μέσω διεθνών επικρίσεων για τη στρατιωτική επιχείρηση της χώρας στη Συρία και ανησυχιών για την φήμη της μάρκας.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία αξιοποιούν την ευκαιρία που προέκυψε από την αναθεώρηση της VW για τη χώρα που θα δημιουργηθεί το νέο εργοστάσιο.

«Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι έτοιμη να ενισχύσει την προσφορά της και να διπλασιάσει τις επιχορηγήσεις που θα διαθέσει στη VW, στα 260 εκατ. ευρώ από τα αρχικά 135 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο Ρόζεν Πλένβελιβ, μέλος του βουλγαρικού συνδέσμου αυτοκινήτων.

«Μπορούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Volkswagen σε διαφορετικές περιοχές, η Βουλγαρία πρέπει να κατασκευάσει υποδομή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουμε επίσης ιδέες για την υποστήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας με πρόσθετες υποδομές και εκπαιδευτικά μέτρα», συμπλήρωσε.

Μετά την απόφαση της VW, η Ρουμανία δήλωσε ότι ξεκίνησε νέες συνομιλίες για να ασκήσει πιέσεις για την επένδυση.

Η Ρουμανία διαθέτει εργοστάσιο της Ford Motor και φιλοξενεί τη Dacia, η οποία ανήκει στην Renault.

Η νέα μονάδα της VW προγραμματίζεται να κατασκευάσει τη νέα γενιά των VW Passat και Skoda Superb, με μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχήματα, σύμφωνα με την Automotive News Europe.

Το νέο εργοστάσιο, θα διευκολύνει την παραγωγική ικανότητα στα τσεχικά εργοστάσια της Skoda και θα επιτρέψει στο εργοστάσιο της VW στο Έμντεν της Γερμανίας, να διακόψει την παραγωγή του Passat και να επικεντρωθεί στη παραγωγή των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Gulag

  Όπου αλλού να γίνει, μόνο στη Θεσ/νικη να μην γίνει. Που έχει λιμάνι που ξύνεται και ένα απέραντο χώρο στη Σίνδο. Και να μη δουλεύουν οι νέοι της Μακεδονίας στο εργοστάσιο της VW, δεν χρειάζεται να κουράζονται κι άλλο. Λεφτά έχουμε πλέον πολλά τώρα με την ανάπτυξη, δεν θέλουμε άλλα..

 2. avatar Stilitis

  Όσο υπάρχει το ΠΑΜΕ κλπ στην Ελλάδα, εργοστάσια δεν θα έρθουν ποτέ!

 3. avatar Αχού

  Στα λόγια να βρίσκονται!!
  Στην Τουρκία θα γίνει...

 4. avatar ΝΙΚΟLAS-5.

  Εμείς πού βοσκουμε??

  1. avatar dk.

   στης απεργίες για το τίποτα. Τελετουργικές.

 5. avatar Ειναι δεδομένο οτι θα αρχίσουν να αποεπενδύσουν οι πολυεθνικές.

  Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο πιο άσχημα πέφτεις μεγάλε ηγέτη Ερντογάν. Το κακό ομως το λέει μια κινεζική παροιμία " οταν σε σπρώχνουν στον γκρεμό πιαστους απο το μανίκι " και μεις δυστυχώς είμαστε απο τους πιο κοντινούς.

 6. avatar Για την VOLKS WAGEN βεβαια δεν γινεται λογος για την ΕΛΛΑΔΑ

  Διοτι η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΙΘΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ

 7. avatar Και εμείς που βρισκόμαστε;

  Θα διεκδικήσει και η Ελλάδα μία τέτοια επένδυση, να μπούμε κι εμείς στις αυτοκινητοπαραγωγές χώρες - όπως ήμασταν έτσι κι αλλιώς κάποτε;
  (ή θα έρθουν πάλι οι "προοδευτικοί", ξέρεις, αυτοί που θέλουν πολλά λεφτά χωρίς όμως νέες δουλειές, να μιλήσουν για "εξυπηρέτηση του ξένου κεφαλαίου" και άλλα τέτοια απαρχαιωμένα του προ-περασμένου αιώνα;!)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει