Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, καθώς η ενσωμάτωση άγγιξε το 100% και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε πρώτος, έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ωστόσο, ο Ερντογάν αν και πρώτος δεν συγκέντρωσε ποσοστό 50%, οπότε η χώρα θα οδηγηθεί για ακόμα μια φορά στις κάλπες.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το ΑΚΡ κέρδισε την Κωνσταντινούπολη και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έλαβε το 49,52% των ψήφων.

Τα ποσοστά που έλαβε ο κάθε υποψήφιος

Επίσης, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε 44,88% και η παράταξη του επικράτησε στην Άγκυρα.

Τρίτος ήρθε ο Σινάν Ογκάν με 5,17% και τέταρτος ο Μουχαρέμ Ιντζέ με 0,43%, με τους δύο τελευταίους υποψήφιους να μην επικρατούν σε καμία επικράτεια.

Οι περιφέρειες που κέρδισε το κάθε κόμμα

Επαφές Ογκάν με Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Σινάν Ογάν στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να συζητήσουν για τις επαναληπτικές τουρκικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγο καιρό. Η συνάντηση διήρκησε μια ώρα, ενώ οι δύο πολιτικοί δεν έκαναν δηλώσεις.

Μάλιστα, νωρίτερα Ογάν συναντήθηκε με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Η συζήτηση έγινε σε ήρεμο και φιλικό κλίμα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται, πως με βάση το Politico, η διαφορά μεταξύ Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου μπορεί να μοιάζει αγεφύρωτη, ωστόσο θα κριθεί ως ένα βαθμό από το ποιον θα στηρίξει ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογκάν, που έλαβε 5,20%. Ο εθνικιστής και πρώην βουλευτής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιον προτιμά και μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να μαντέψει. Από τη μία, έχει επικρίνει σφοδρά τον Ερντογάν για τις αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική του, από την άλλη όμως διαφωνεί με τους Κούρδους, από τους οποίους έχει ζητηθεί να στηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου.