Η Jennifer Siebel Newsom, σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom, έκλαιγε καθώς περιέγραφε τα «παραμορφωμένα» και «σαν ψάρι» γεννητικά όργανα του Χάρβεϊ Γουάινστιν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στη δίκη του κινηματογραφικού παραγωγού τη Δευτέρα.

Αναγνωρισμένη στο δικαστήριο ως «Jane Doe 4», η Newsom ξέσπασε σε δάκρυα, εξηγώντας πώς ο Γουάινστιν φέρεται να τη βίασε το 2005 στο ξενοδοχείο Peninsula στο Μπέβερλι Χιλς.

«Στέκομαι όρθια. Αντιστέκομαι», είπε. «Φρίκη. Τρέμω. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Είμαι απλώς μια φουσκωτή κούκλα που προσπαθεί να αυνανιστεί πάνω της», συνέχισε.

Όταν η εισαγγελέας Marlene Martinez της ζήτησε να περιγράψει τη σωματική διάπλαση του Γουάινστιν, η Siebel Newsom είπε: «Πολλοί μώλωπες, σημάδια, κίτρινα και πράσινα, πολλές ραγάδες στην κοιλιά του, καθόλου γυμνασμένος. Φαινόταν απερίτμητος και παράξενος, το μόριό του έμοιαζε με ψάρι, κάτι ήταν παραμορφωμένο στους όρχεις… Πολύ δέρμα εκεί κάτω».

Η Siebel Newsom, πρώην ηθοποιός, είναι η τέταρτη γυναίκα ανεβαίνει στο βήμα και έχει κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση στη δίκη του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Ο Γουαϊνστάιν – ο οποίος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη – αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε βάρος τεσσάρων γυναικών στο Λος Άντζελες μεταξύ 2004 και 2013.

Η 48χρονη Siebel Newsom δήλωσε ότι συμφώνησε να συναντήσει τον Γουάινστιν στη σουίτα του ξενοδοχείου του για να συζητήσουν ένα κινηματογραφικό σχέδιο.

Όταν ήταν μόνοι τους στο δωμάτιο, είπε ότι έβγαλε το κοστούμι του και φόρεσε μια ρόμπα. Στη συνέχεια άρχισε να τη «χειραγωγεί» και να την «απειλεί», ενώ ανέφερε τα ονόματα διαφόρων ηθοποιών.

Είπε ότι ο Γουάινστιν διείσδυσε στα απόκρυφα μέρη της με τα δάχτυλά του και στη συνέχεια με το «παραμορφωμένο» πέος του.

«Ξέρει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ξέρει ότι αυτό δεν είναι συναίνεση», είπε και πρόσθεσε ότι στην αρχή δεν είχε στύση.