Ο Μαρκ Φλάισμαν, ιδιοκτήτης του θρυλικού κλαμπ Studio 54 στις αρχές της δεκαετίας του ’80, πέθανε με υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελβετία, σε ηλικία 82 ετών.

Ο επιχειρηματίας είχε αγοράσει το εμβληματικό κλαμπ της Νέας Υόρκης το 1981. Το 1984 το πούλησε σε νέους ιδιοκτήτες και στη συνέχεια άνοιξε το επίσης διάσημο κλαμπ Tatou, αλλά και το Gaugin στο ξενοδοχείο Plaza.

Σύμφωνα με τη New York Post, η υγεία του Φλάισμαν είχε ξεκινήσει να επιδεινώνεται το 2016. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τον περασμένο μήνα, ο επιχειρηματίας του διάσημου κλαμπ είχε μιλήσει ανοιχτά για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Όπως εκμυστηρεύτηκε δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε να μιλήσει σωστά. Έπασχε από μία σπάνια πάθηση που οι γιατροί δεν μπορούσαν να διαγνώσουν.

«Δεν μπορώ να περπατήσω, η ομιλία μου είναι σκ@τα και δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ» είχε αναφέρει ο 82χρονος. «Η γυναίκα μου με βοηθάει να ξαπλώσω στο κρεβάτι και δεν μπορώ ούτε να ντυθώ, ούτε αν φορέσω τα παπούτσια μου μόνος μου», είχε πει ο Φλάισμαν.

Αναφερόμενος με την απόφασή του να καταφύγει στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία, είχε αναφέρει πως για εκείνον ήταν η πιο ήπια και εύκολη διέξοδος από την κατάσταση που βίωνε.

«Όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο θέλω να το κάνω. Θα πετάξω κατευθείαν στη Ζυρίχη από το Λος Άντζελες. Δεν θα υπάρξει τελευταίο πάρτι», είχε πει στη συνέντευξή του 

Ο επιχειρηματίας είχε κυκλοφορήσει το 2017 ένα βιβλίο με τίτλο «Inside Studio 54» στο οποίο αφηγούνταν ιστορίες σχετικά μετην έντονη διασκέδαση την περίοδο των 80’s, «όταν όμορφοι άνθρωποι ρουφούσαν κοκαΐνη μέσα από τυλιγμένα χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων».

O πρώην συνεργάτης του, Ντάνιελ Φιτζέραλντ, είπε στο BBC ότι ο Φλάισμαν έκανε τελικά αυτό που είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή έβαλε τέλος στη ζωή του με ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία