Ένας ημίγυμνος άντρας με ένα μαχαίρι στο χέρι του σκόρπισε τον τρόμο σήμερα στο Όσλο, όταν απειλούσε να επιτεθεί σε πολίτες, προτού δεχτεί πυρά από αστυνομικούς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το RT, ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όχι όμως σοβαρά.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα όχημα της αστυνομίας να χτυπά τον άντρα που δεν φορά μπλούζα και να τον ρίχνει κάτω σε δρόμο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, την ώρα που κρατούσε ένα μαχαίρι και απειλούσε να επιτεθεί σε περαστικούς.

Ο άντρας κατάφερε να σηκωθεί ξανά όρθιος και κατευθύνθηκε προς την πόρτα του συνοδηγού στο περιπολικό. Ένας αστυνομικός τελικά τον πυροβόλησε.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της νορβηγικής αστυνομίας, Torgeir Brenden, δήλωσε πως ο άντρας ετοιμαζόταν να μαχαιρώσει ένα άλλο άτομο όταν το περιπολικό τον χτύπησε. «Ήταν έτοιμος να επιτεθεί σε ανθρώπους στον δρόμο όταν έφτασε η αστυνομία και έπρεπε να τον σταματήσουμε».

«Δύο άνθρωποι εμπλέκονταν και η αστυνομία το φρόντισε όσο καλύτερα μπορούσε», είπε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Εκτός από τον αστυνομικό, δεν σημειώθηκε κάποιος άλλος τραυματισμός.

Το κίνητρο του δράστη δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι φώναζε «Allahu Akbar» την ώρα της επίθεσης.

Η κατάσταση της υγείας του υπόπτου δεν είναι γνωστή. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε.

Σημειώνεται πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων άνδρα οπλισμένου με τόξο και βέλη στα μέσα Οκτωβρίου στην πόλη Κονγκσμπέργκ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία.