Ο αστέρας του TikTok και του YouTube, Huey haha, ένας δημοφιλής δημιουργός κωμικού περιεχομένου, με εκατομμύρια προβολές σε βίντεο και αναρτήσεις έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 22 του χρόνια, αφήνοντας πίσω και την 2χρονη κόρη του.

Ο θάνατος του Huey haha έρχεται να προστεθεί σε ένα μακάβριο trend των τελευταίων μηνών με αρκετές online περσόνες να χάνουν τη ζωή τους είτε μυστηριωδώς είτε μετά από κάποιο ατύχημα. Ο βιετναμέζικης καταγωγής Χιούι Χα (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) καταγόταν από το Στόκτον της Καλιφόρνια και η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη μέσω των social media.

«Αναπαύσου εν ειρήνη Χιούι Χα», αναφέρει μια ανάρτηση στο επίσημο Instagram του. «Ο Huey haha πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 2021. Αγαπούσε και εκτιμούσε κάθε έναν από τους υποστηρικτές του».

Η επίσημη αιτία του θανάτου του δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί και ο ακμάζων λογαριασμός του στο TikTok – όπου συγκέντρωσε περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια προβολές – έχει διαγραφεί, ανέφερε η Independent.

Μυστήριο με την αιτία θανάτου του

Ο σταρ των social media πρωτοεμφανίστηκε στην ψηφιακή σκηνή πριν από δύο χρόνια. Συχνά έπαιρνε μια ασυνήθιστη ψησταριά και έγινε γνωστός για την ανάρτηση εκατοντάδων μικρών κωμικών κλιπς στο διαδίκτυο. Εκτός από το τεράστιο κοινό του στο TikTok, ο Huey συγκέντρωσε σχεδόν 450.000 συνδρομητές στο YouTube και περισσότερους από 200.000 ακόλουθους στο Instagram.

Οι φήμες για τον θάνατό του διαδόθηκαν για πρώτη φορά την Τετάρτη, με αφιερώματα θαυμαστών και συναδέλφων του να κατακλύζουν πολλές πλατφόρμες μέχρι που έγινε trend στο Twitter.

Η επίσημη αιτία θανάτου του νεαρού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά ο λογαριασμός ο συνάδελφός του Jackfoort, στο Instagram εκτός του ότι ήταν ο πρώτος που μετέδωσε την είδηση ότι πέθανε, ανέφερε ότι η αιτία είναι η αυτοκτονία. «Έχει επιβεβαιωθεί από διαφορετικές πηγές κοντά στην οικογένειά του ότι ο Χιούι αυτοκτόνησε από πυροβολισμό που προκάλεσε μόνος του».

Ωστόσο δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Huey είχε επίσης μιλήσει στο παρελθόν για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Είπε ότι η μητέρα του είχε έναν σύντροφο που τον κακοποιούσε σωματικά και λεκτικά και ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι με τέσσερις αδερφές και έναν αδερφό, αλλά ότι πολύ σπάνια υπήρχε φαγητό στο σπίτι. Είπε επίσης ότι πήγε σε ανάδοχη φροντίδα όταν ήταν 13 ετών, αλλά τον έδιωξαν επειδή κάπνιζε μαριχουάνα.