Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD), βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να εκπαιδεύσει τους νεοσύλλεκτους: τους βάζει να δουν ταινία του Πάτρικ Σουέιζι. Σκοπός του κινηματογραφικού μαθήματος, είναι να μάθουν την τέχνη της υπομονής κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Στο πλαίσιο του τριήμερου υποχρεωτικού μαθήματος, τα αφεντικά του τμήματος απαιτούν από τους 22.000 έφεδρους αξιωματικούς, να παρακολουθήσουν την ταινία δράσης του 1989, «Road House».

Σε μια σκηνή της ταινίας που διαδραματίζεται σε ένα μπαρ, ο Σουέιζι, πέθανε από καρκίνο το 2009 σε ηλικία 57 ετών, κάνει μαθήματα σε νεοσυλλέκτους διδάσκοντας τους πώς να χειρίζονται τους απείθαρχα άτομα:

«Ποτέ μην υποτιμάτε τον αντίπαλό σας και να περιμένετε το αναπάντεχο, ποτέ να μην ξεκινάτε ποτέ τίποτα μέσα σε ένα μπαρ, εκτός αν αυτό είναι απαραίτητο. Αν κάποιος έρθει μπροστά στο πρόσωπό σας και σας βρίσει, θέλω αν είστε ευγενικοί. Ζητήστε του να αποχωρήσει. Να είστε καλοί. Αν δεν αποχωρήσει, αποχωρήστε εσείς. Αλλά πάντα να είστε ευγενικοί. Θέλω να θυμάστε, ότι είναι μια δουλειά, δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνετε προσωπικά», λέει.