Τον 40ο ετήσιο κατάλογο με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς για το 2021 δημοσίευσε το Forbes.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η συλλογική περιουσία των μελών αυξήθηκε κατά 40% το τελευταίο έτος σε 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα σχεδόν όλοι είναι πλουσιότεροι από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Στη λίστα υπάρχουν 44 νέα πρόσωπα ενώ τα 20 κορυφαία πρόσωπα της λίστας αξίζουν μαζί 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τζεφ Μπέζος: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Amazon, αξίζει 201 δισεκατομμύρια δολάρια, 22 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από τον περσινό κατάλογο.

Πρόκειται για την η πρώτη φορά που κάποιος στο στην λίστα «Forbes 400» αξίζει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο. Στο νούμερο 2, βρίσκεται ο Έλον Μασκ, που αξίζει 190,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν τριπλάσιο από αυτό που άξιζε στη λίστα του 2020, λόγω της τεράστιας αύξησης της τιμής των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατέλαβε την τρίτη θέση, χάρη στο άλμα 63% των μετοχών του Facebook από τη λίστα του περασμένου έτους, ανεξάρτητα από τη χθεσινή πτώση λόγω του πολύωρου μπλακ άουτ.

Στο νούμερο 4 βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς, πέφτοντας από τις δύο πρώτες θέσεις για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες. Όπως σημειώνει το περιοδικό ο Γκέιτς και η Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι χώρισαν μετά από 27 χρόνια. Αμέσως μετά της μεταβίβασε μετοχές αξίας περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες όπως η Deere & Co και η Canadian Railway. Έτσι η Μελίντα Γκέιτς εμφανίζεται στο Forbes 400 για πρώτη φορά φέτος στο Νο. 158, αξίας 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η λίστα με τους 20 πρώτους

  1. Jeff Bezos: 201 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος, Amazon
  2. Elon Musk: 190,5 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος Tesla, SpaceX
  3. Μark Zuckerberg: 134,5 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος Facebok
  4. Bill Gates: 134 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος Microsoft
  5. Larry Page: 123 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος Google
  6. Sergey Brin: 118,5 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος Google
  7. Larry Ellison: 117,3 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος software
  8. Warren Buffett: 102 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος Berkshire Hathaway
  9. Steve Ballmer: 96.5 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος Microsoft
  10. Michael Bloomberg: 70 δισ. δολάρια, Πηγή εισοδήματος Bloomberg LP
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.