Οι κάμερες στις στολές τους κατέγραψαν τις δραματικές στιγμές της διάσωσης από αστυνομικούς στο Κεντάκι των ΗΠΑ ενός 6χρονου κοριτσιού, το οποίο είχε απαγάγει ένας άντρας την ώρα που είχε βγει για βόλτα με το ποδήλατο.

Στις εικόνες φαίνεται ένας αστυνομικούς του Λούισβιλ να φτάνει σε ένα σπίτι, όπου ένα αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο, την περασμένη Παρασκευή.

«Να δω τα χέρια σου! Τα χέρια ψηλά! Μείνε εκεί!», διατάσσει ο αστυνομικός τον οδηγό, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 40χρονος Robby Wildt. Ο αστυνομικός λέει στον ύποπτο να κάτσει στα γόνατά του.

Όταν καταλαβαίνουν ότι κάποιος άλλος βρίσκεται στο αυτοκίνητο, ένας αστυνομικός φωνάζει: «Άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού! Άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού!». Ανοίγει την πόρτα και μέσα υπάρχει το τρομοκρατημένο κορίτσι.

«Γεια. Όλα καλά» της λέει, την ώρα που τη βγάζει από το αμάξι. «Θέλω τον μπαμπά μου», ακούγεται να λέει το κορίτσι, κλαίγοντας.

Ο Wildt κατηγορείται για απαγωγή παιδιού και η εγγύησή του ορίστηκε στο ένα εκατομμύριο δολάρια.

«Απλώς δεν μπορείς να φτάσεις εκεί αρκετά γρήγορα. Αισθάνεσαι τα δευτερόλεπτα σαν ώρες. Η μόνη σκέψη σου είναι να φτάσεις εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται», δήλωσε ο αστυνομικός Jason Burba, ο οποίος βρήκε το παιδί στο WDRB.

«Είναι εξαιρετικά σπάνια για εμάς να δούμε μια απαγωγή από κάποιον ξένο. Είναι ένα 6χρονο κορίτσι που πιθανότατα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό του. Ήταν εντελώς τρομοκρατημένη. Μισώ το γεγονός ότι το έζησε αυτό. Μισώ το γεγονός ότι αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα επηρεάσει το υπόλοιπο της ζωής της», είπε ο αστυνομικός Joe Keeling.

«Όμως καταφέραμε να φτάσουμε εκεί, να τη βρούμε, να τη σώσουμε από τον απαγωγέα της και καταφέραμε να αποτρέψουμε κάτι χειρότερο από αυτό που ήδη συνέβη σε εκείνη», πρόσθεσε.

Ο Wildt υποστήριξε πως ξέρει ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος και πως επέστρεφε το κορίτσι την ώρα που τον έπιασαν γιατί αισθανόταν άσχημα.