Έκπληκτοι έμειναν πολλοί τουρίστες την Κυριακή το πρωί όταν είδαν αρκετούς δρόμους της Μαδρίτης να καταλαμβάνονται από κοπάδια.

Περίπου 2.000 πρόβατα «πλημμύρισαν» την ισπανική πρωτεύουσα… παρελαύνοντας. Μια παλιά παράδοση που έχει γίνει νόμος, επιτρέπει στους κτηνοτρόφους να περνούν ανά καιρούς τα ζώα τους από κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι παλιά ήταν διαδρομές βόσκησης προτού η Μαδρίτη λάβει τη μορφή που έχει εδώ και δεκαετίες. Πριν δηλαδή ανοικοδομηθεί και γίνει μια μεγαλούπολη. Η… πορεία διέσχισε ορισμένα από τα πιο σημαντικά μέρη της πόλης και κατέληξε στο δημαρχείο της παλιάς πόλης, όπου ο επικεφαλής βοσκός έπρεπε να πληρώσει στις αρχές ένα αντίτιμο σε νομίσματα παλιάς ιβηρικής κοπής, τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα.

Οι βοσκοί πέρασαν τα πρόβατα τους από την Puerta del Sol και κατευθύνθηκαν προς το Retiro Park. Μουσικοί και χορευτές με παραδοσιακές στολές έκαναν την… παρέλαση γιορτή, δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η παράδοση και δη όταν από αυτά τα πρόβατα παράγεται το μαλλί μερινό, το καμάρι της Ισπανίας . Μάλιστα, αρκετοί από τους κατοίκους, αλλά και πολλοί τουρίστες «συνόδευσαν» τα πρόβατα στην πορεία τους και έβγαλαν και φωτογραφίες.