Καταδίκασε το γκράφιτι υπέρ του Ισλαμικού Κράτους στην Ορθόδοξη μονή Βισόκι Ντέτσανι, ο σύμβουλος του μουφτή της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσόβου Βεντάτ Σαχίτι, λέγοντας ότι πρόκειται για έγκλημα και βανδαλισμό που ουδεμία σχέση έχει με την ισλαμική πίστη.

«Η Ισλαμική Κοινότητα στο Κόσοβο καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο τα πρόσφατα γεγονότα στη μονή Βισόκι Ντέτσανι» ανέφερε ο κ. Σαχίτι, μιλώντας στο ΡΤΚ2, τονίζοντας πως πρόκειται για «απαράδεκτη ενέργεια και έγκλημα που έρχεται σε αντίθεση με όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις».

Υπογράμμισε, δε, πως ενέργειες αυτού του είδους υπονομεύουν τις κοινές προσπάθειες όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην περιοχή σε ό,τι αφορά την προώθηση της ανεκτικότητας και της συνεννόησης μεταξύ των διαφόρων θρησκειών.

«Αυτό το περιστατικό δεν έχει καμιά σχέση με την ισλαμική θρησκεία, που υποστηρίζει την ειρήνη και την ενότητα μεταξύ των μελών όλων των κοινοτήτων» ανέφερε ο σύμβουλος του μουφτή της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσόβου.

Υπενθυμίζεται πως στη μονή Βισόκι Ντέτσανι, στο Κόσοβο (μνημείο ενταγμένο στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) εμφανίστηκε, πριν από μερικές ημέρες, γράφιτι υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου (UCK).