Υπό κράτηση ως τουλάχιστον την Τετάρτη (17/2) θα παραμείνει η Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η 75χρονη de facto επικεφαλής της πολιτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ που ανατράπηκε με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

«Δεν θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα Δευτέρα, όπως προβλεπόταν», ενημέρωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου.

Ο δικαστής που είναι αρμόδιος για την υπόθεσή της γνωστοποίησε πως η ακροαματική διαδικασία για να αποφασιστεί εάν η επικεφαλής του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία θα αφεθεί ελεύθερη θα διεξαχθεί «την 17η (Φεβρουαρίου), όχι σήμερα», ανέφερε ο συνήγορός της, προσθέτοντας ότι προσπαθεί ακόμη να τη δει, όπως επιτρέπει ο νόμος.

Ερωτηθείς αν θεωρεί τη μεταχείριση της δίκαιη, ο δικηγόρος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απάντησε «μπορείτε να το κρίνετε μόνοι σας».

Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι κατηγορείται, κατά όσα έχουν γίνει γνωστά, για παράνομη εισαγωγή γουόκι-τόκι. Είναι «καλά στην υγεία της», διαβεβαίωσε το κόμμα της το Σαββατοκύριακο. Παραμένει υπό κράτηση κατ’ οίκον στην πρωτεύουσα.