Ο Έλον Μασκ (Elon Musk) τίμησε τη μνήμη του Σοβιετικού Σεργκέι Κορολιόφ (Sergei Korolev). Με αφορμή την 114η επέτειο από τη γέννηση του κορυφαίου κατασκευαστή πυραύλων, ο ιδρυτής της SpaceX σχολίασε στα ρωσικά την ανάρτηση της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos στο Twitter με τη φράση «ήταν σπουδαίος».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα το πρωί οι συγγενείς του διάσημου κατασκευαστή πυραύλων, που έθεσαν σε τροχιά τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο της Σοβιετικής Ένωσης το 1957 και το διαστημόπλοιο με το οποίο πήγε το 1961 ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα, αλλά και εκπρόσωποι της Roskosmos κατέθεσαν στεφάνια στο σημείο που έχει ταφεί η τέφρα του Κορολιόφ για να τιμήσουν την επέτειο της γέννησής του.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Μασκ είχε δηλώσει ότι είχε συνομιλήσει με την οικογένεια του θεμελιωτή των σοβιετικών αποστολών στο διάστημα και ακαδημαϊκού. Τότε είχε γράψει ότι ο Κορολιόφ ήταν ένας από τους καλύτερους και είχε γράψει μάλιστα το επίθετό του στα ρωσικά.

Η ανάρτηση για τα 114 χρόνια από τη γέννηση του Σοβιετικού κατασκευαστή:

Ο Κορολιόφ ήταν Ουκρανός επιστήμονας, ο οποίος υπήρξε ο μεγάλος αρχιτέκτονας των διαστημικών επιτευγμάτων της Σοβιετικής Ένωσης στις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Συμμετείχε στην ομάδα που κατασκεύασε και προετοίμασε για εκτόξευση τον Σπούτνικ 1, τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, που σηματοδότησε την έναρξη της διαστημικής εποχής.

Ήταν υπεύθυνος για τις προετοιμασίες της εκτόξευσης του Γιούρι Γκαγκάριν του πρώτου ανθρώπου στο διάστημα, και για το πρόγραμμα «Βοσχόντ», που χάρισε στη Σοβιετική Ένωση την πρωτιά και στον διαστημικό περίπατο από τον Αλεξέι Λεόνοφ, όπως και τις πρωτιές για διμελές και τριμελές πλήρωμα στο διάστημα. Ανέπτυξε επίσης τον πύραυλο Ν1, για τις αποστολές των Σοβιετικών στη Σελήνη. Όλα του τα επιτεύγματα γιορτάζονται ακόμα στη Ρωσία. Τα δικής του σχεδίασης σκάφη R7 και Σογιούζ χρησιμοποιούνται ακόμα, σαράντα χρόνια μετά την πρώτη τους πτήση.