Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ντόβερ, Αγγλία: Ένα απέραντο «ποτάμι» που ξεχειλίζει από οργή

«Κόκκινο» χτύπησαν τα νεύρα πολλών οδηγών φορτηγών που εγκλωβίστηκαν στο Ντόβερ, έπειτα από την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορά της προς τη Μεγάλη Βρετανία, για να προστατευτεί από τη νέα πολύ μεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δημιούργησε πολλά… παράπλευρα θέματα.

Ο αποκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων στη βρετανική πλευρά της Μάγχης πριν τα Χριστούγεννα είχε ως αποτέλεσμα να βγουν εκτός εαυτού, με το «ποτήρι» της οργής να ξεχειλίζει. Μάλιστα, δεν έλειψαν σκηνές βίας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν κυρίως συγκρούσεις με αστυνομικούς. Οι νύχτες για κάποιους έγιναν… ατελείωτες.

Μπίχατς, Βοσνία / Ερζεγοβίνη: Ένα γνώριμο σκηνικό στην ίδια «γειτονιά»

Ένας καταυλισμός 1.300 προσφύγων στο Μπίχατς της βορειοδυτικής Βοσνίας / Ερζεγοβίνης κάηκε ολοσχερώς την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, με τις Αρχές να επιρρίπτουν ευθύνες για την πυρκαγιά στους ανθρώπους που διέμεναν εκεί. Μια μεγάλη διαμάχη είχε ξεσπάσει με αντικείμενο τη στέγασή τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το εάν οι συνθήκες φιλοξενίας είναι κατάλληλες. Κάτι σαν τη Μόρια πριν κάποιο διάστημα…

Πειραιάς, Ελλάδα: Πρωτόγνωρες εικόνες στη Φρεατίδα με φάλαινα να ξεβράζεται στη στεριά

Εικόνες που θυμίζουν… Νορβηγία καταγράφηκαν την Τετάρτη (23/12) και στην Ελλάδα στην παραλία Φρεαττύδα, στον Πειραιά, όπου ξεβράστηκε μια φάλαινα. Το θηριώδες θηλαστικό ξεβράστηκε στην ακτή, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για το πρωτοφανές περιστατικό δεν έγιναν γνωστό.

Κίεβο, Ουκρανία: Η αναζήτηση μιας «γεύσης» από την κανονικότητα

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πράγματι διαφορετικά σε σχέση με άλλες χρονιές. Και αυτό δεν είναι απλώς μια κουβέντα, αλλά αποδεικνύεται με παραδείγματα από πολλές γωνιές αυτού του πλανήτη. Η Ουκρανία δεν αποτελεί εξαίρεση, με τους πολίτες να ψάχνουν μια «δόση» κανονικότητας -στη ζωή που είχαν συνηθίσει- όπως το πατινάζ, που αποτελεί αγαπημένη συνήθεια στη χώρα.

Χόχφιλτζεν, Αυστρία: Έτοιμοι να πυροβολήσουν… προς τη νίκη

Η φωτογραφία δεν είναι από στρατιωτική άσκηση, αλλά από αθλητική δραστηριότητα στο Χόχφιλτζεν της Αυστρίας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο βίαθλο, ένα αγώνισμα που συνδυάζει άλμα με σκι και σκοποβολή με διαδρομή κάποιων χιλιομέτρων. Οι εικόνες που δίνει το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι πάντα εντυπωσιακές.

Μιλάνο, Ιταλία: Συνεχίζονται οι εντυπωσιακές πτήσεις κορυφής για τους «ροσονέρι»

Ο Τεό Ερνάντες ίπταται για να σημειώσει το νικητήριο γκολ της Μίλαν στο παιχνίδι με τη Λάτσιο, ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για τους «ροσονέρι» ώστε να διατηρηθούν στην κορυφή της Serie A, σε μια ανέλπιστη -για πολλούς- κούρσα πρωταθλητισμού. Ο Γάλλος μπακ είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτής της πορείας.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Φως ελπίδας για πλήθος κόσμου μετά από μια σημαντική συμφωνία

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, λόγω των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει στη χώρα η πανδημία του κορονοϊού. Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν από το καλοκαίρι, αλλά τελικά βρήκαν τη «χρυσή τομή».

Αβάνα, Κούβα: Ένα «άλμα» προς τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες

Μπορεί να είναι μια χώρα με πληθυσμό περίπου όσο η Ελλάδα (λίγο μεγαλύτερο), αλλά η Κούβα καταγράφει πολύ μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών λόγω κορονοϊού σε σχέση με άλλες που έχουν αντίστοιχο αριθμό κατοίκων. Ο κόσμος μπορεί με πολύ μεγαλύτερη άνεση να απολαμβάνει καθημερινές στιγμές, όπως ένα παιχνίδι μπάσκετ, που σε άλλες χώρες αυτό μοιάζει αυτήν τη στιγμή εξαιρετικά δύσκολο.

Καεμσάρ, Ινδία: Η απόγνωση της στιγμής σε μια δύσκολη συγκυρία

Μια από τις χώρες που πλήττονται πιο έντονα από τον κορονοϊό είναι το Ιράν. Οι θάνατοι λόγω της πανδημίας έχουν ξεπεράσει τους 54.000, με πολλούς νέους τάφους να ανοίγουν, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούνται. Οι εικόνες που έρχονται από τα περίχωρα του Καεμσάρ είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί.