Έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει τους απολογισμούς ναυαγίων πλοιαρίων με μετανάστες που ο νους εξοικειώνεται με τους αριθμούς και ξεχνά πως πίσω από τα στατιστικά στοιχεία είναι άνθρωποι και ζωές.

Την αλήθεια αυτή, που τόσο επώδυνα ζήσαμε προ ημερών με το ναυάγιο στη Σάμο, έρχεται να θυμίσει και η φωτογραφία ενός νεκρού μετανάστη που ξεβράστηκε σε ακτή της Λιβύης μετά τη βύθιση του πλοιαρίου στα ανοιχτά της Τρίπολης.

Πιστεύεται πως ο άνδρας επέβαινε στο σκάφος με προορισμό την Ιταλία που ναυάγησε την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, σκάφη περισυνέλλεξαν 17 σορούς και διέσωσαν 206 ανθρώπους, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 400 ήταν συνολικά οι επιβαίνοντες στο πλοιάριο, οπότε δεκάδες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι αρχές της Ιταλίας κρατούν δύο Τυνήσιους για λαθροδιακίνηση ανθρώπων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Ιταλία είναι ο πρώτος προορισμός για τους ανθρώπους που αναζητούν νέα ζωή στην Ευρώπη. Μόνο φέτος, 36.000 μετανάστες έφτασαν με πλοιάρια στις ιταλικές ακτές και οι Αρχές προειδοποιούν πως ο ρυθμός άφιξής τους είναι μεγαλύτερος και από αυτόν του 2011, στη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης.

Σύμφωνα με τις ιταλικές υπηρεσίες, ακόμα 800.000 άνθρωποι περιμένουν στις αφρικανικές ακτές για να ξεκινήσουν το ταξίδι προς την Ευρώπη.


Δείτε τις φωτογραφίες