Το μικρόβιο που τρώει τον εγκέφαλο και προκαλεί τρόμο σε μια ολόκληρη πόλη

Να βράζετε το νερό που πίνετε, είπαν στους κατοίκους, μετά τον τραγικό θάνατο 6χρονου από τη φονική αμοιβάδα


ΚΟΣΜΟΣ
11:50
28/09/2020
Το μικρόβιο που τρώει τον εγκέφαλο και προκαλεί τρόμο σε μια ολόκληρη πόλη
5
loading

Με μια θανάσιμη αμοιβάδα που τρέφεται με τον εγκέφαλο έχουν έρθει αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Lake Jackson στο Τέξας, όταν οι αρχές εντόπισαν το επικίνδυνο μικρόβιο στο σύστημα υδροδότησης της πόλης.

Ο εργαστηριακός έλεγχος επιβεβαίωσε τους φόβους τους: στο σύστημα του νερού κυκλοφορεί η αμοιβάδα Naegleria fowleri, η οποία προκαλεί μόλυνση στον εγκέφαλο. Μια μόλυνση που αποβαίνει συνήθως μοιραία.

Και είναι μάλιστα και πολύ σπάνια, μόλις 34 τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ μεταξύ 2009-2018. Οι αξιωματούχοι της πόλης δηλώνουν πως απολυμαίνουν το νερό, δεν γνωρίζουν όμως πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία.

Οχτώ κοινότητες στο Τέξας ενημερώθηκαν να μη χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για κανέναν λόγο (εκτός από το καζανάκι της τουαλέτας). Το ίδιο συνέβη και στο Lake Jackson των 27.000 κατοίκων.

Πλέον η σύσταση λέει να βράζεται το νερό πριν από την κατανάλωσή του. Και συμβουλεύουν τον κόσμο να προσέχει πολύ όταν κάνει μπάνιο, να μην μπει σταγόνα στα ρουθούνια.

Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν ένα 6χρονο αγόρι κόλλησε το μικρόβιο και πέθανε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της πόλης, Modesto Mundo.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Κάτι μου λέει ότι δεν θα γλιτώσουμε

  Σύντομα θα εξαπλωθεί παντού και για να μην κολλήσουμε θα πρέπει να φοράμε μάσκα

 2. avatar Αμοιβαδες

  Μονοκύτταρα πρωτόζωα πού ζούν στά νερά και στό έδαφος,ή ώς παράσιτα μέσα σέ άλλους οργανισμούς ,ανθρώπους ζώα, λέγονται - ενδαμοιβαδες-. Η μετάδοση στόν άνθρωπο γίνεται συνήθως μέ τίς κύστες πού έχουν μολύνει τό νερό και τήν τροφή,ιδίως τά χορταρικά.Επίσης και η μύγα διευκολύνει τή μετάδοση.Όταν μολυνθεί ένας άνθρωπος μέ ιστολυτική αμοιβάδα (τύπος πού προκαλεί τή δυσεντερία)περνούν 3 βδομ έως 3 μηνες γιά νά φανερωθούν τά πρώτα ενοχλήματα. Γιά προφύλαξη από τήν αμοιβάδωση αποφυγή τά μολυσμένα νερά, πλύσιμο χορταρικών, και εξολόθρευση στίς μύγες.

 3. avatar Στελάρας

  Στην Ελλάδα το έχουμε από τη μεταπολίτευση, λέγεται pasoki socialious και έχει ρημάξει τη χώρα. Τελευταία του μετάλλαξη το syrizi apateonious.

  1. avatar αμοιβαδοκτονία

   ενώ οι δεξιές αμοιβάδες μια χαρά! γεια σου ρε στελάρα, καμαρωτή νου - δούλα!

 4. avatar Μουρλος

  Ετσι εξηγείται...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει