Η 35χρονη Emily Hart, κατά κόσμο Hartridge, δεν βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στη ζωή.

Είχε ένα τραγικό δυστύχημα με το ηλεκτρικό πατίνι της, το πρώτο θανάσιμο περιστατικό με το νέο μέσο μετακίνησης που σημειώθηκε ποτέ στη Βρετανία.

Ένα ξεφούσκωτο λάστιχο την έβγαλε από την πορεία της και την έφερε στον δρόμο διερχόμενου φορτηγού. Στις ρόδες του, συγκεκριμένα.

Αυτό έβγαλε τώρα η έκθεση των Αρχών. Η τηλεοπτική παρουσιάστρια και δημιουργός περιεχομένου θεωρείται το πρώτο φονικό δυστύχημα με πατίνι στην Αγγλία, όταν έχασε επιτόπου τη ζωή της στην άσφαλτο του δυτικού Λονδίνου στις 12 Ιουλίου 2019.

Τέσσερις μέρες πριν, στις 8 Ιουλίου, η Emily ανέβασε το τελευταίο της βίντεο, όπου έδειξε στους 350.000 συνδρομητές της το δώρο γενεθλίων που της είχε πάρει ο σύντροφός της, Jake Hazell: ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Εκείνη τη μέρα το είχε πάρει για να επισκεφτεί κλινική γονιμότητας, καθώς το ζευγάρι σκεφτόταν να αποκτήσει παιδί.

Τότε μάλιστα ήταν παράνομο να καβαλάς ηλεκτρικό πατίνι στους δρόμους της Αγγλίας. Η χρήση τους επιτράπηκε τρεις εβδομάδες μετά, στις αρχές Αυγούστου.

Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα γιατί τώρα δημοσιοποιήθηκε η έκθεση των Αρχών για τα αίτια του θανάτου της.

Κανείς δεν κρίθηκε υπεύθυνος. Όπως είπε η ιατροδικαστής Fiona Wilcox, η Hartridge «έχασε τον έλεγχο» και έπεσε μπροστά στις ρόδες κινούμενου φορτηγού.

«Το πατίνι το οδηγούσε με λάθος τρόπο, πολύ γρήγορα και με ξεφούσκωτο λάστιχο, και αυτά προκάλεσαν την απώλεια του ελέγχου του και τον θάνατό της»…