Υπάρχει ο εύκολος και ο δύσκολος τρόπος να συνδεθούν δύο χωριά σε δύο αντικριστά βουνά στην Κίνα: ο δύσκολος είναι οδικώς, αλλά είναι και πολύ χρονοβόρος. Ο εύκολος (;) είναι εναερίως, με ένα ανοιχτού τύπου «τελεφερίκ» που απευθύνεται μόνο σε γενναίους- και τους ντόπιους!

Κόβοντας δρόμο οι χωρικοί περνούν πάνω από τον ποταμό Jinsha διασχίζοντας την κοιλάδα των 440 μέτρων που χωρίζει το ένα βουνό από το άλλο- και τα δύο χωριά.

Το πρωτότυπο αυτό τελεφερίκ του χωριού Ying’ge λέγεται πως είναι το μακρύτερο και ψηλότερο στον κόσμο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Φτιαγμένο το 1999, συγχρηματοδοτείται από δέκα οικογένειες του χωριού Ying’ge, στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας, και το συνδέει με το απέναντι χωριό Fengjiaping, στην επαρχία Σετσουάν.

Παρότι υπάρχει δρόμος που συνδέει τα δύο χωριά, οι ντόπιοι προτιμούν να χρησιμοποιούν το τελεφερίκ επειδή είναι πιο οικονομικό και λιγότερο χρονοβόρο.

«Οδικώς χρειαζόμαστε πέντε ώρες ενώ με το τελεφερίκ χρειαζόμαστε δέκα λεπτά και επιπλέον τρεις ώρες στο δρόμο», είπε ένας από τους κατοίκους.

Δείτε τις φωτογραφίες


TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.