Μπλόκο Ρεπουμπλικάνων σε απόφαση-καταγγελία κατά Τραμπ για χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στις διαδηλώσεις

Δεν πέρασε η πρόταση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο


ΚΟΣΜΟΣ
11:18
03/06/2020
Μπλόκο Ρεπουμπλικάνων σε απόφαση-καταγγελία κατά Τραμπ για χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στις διαδηλώσεις
loading

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία μπλόκαραν χθες μία απόφαση των Δημοκρατικών, η οποία θα στρέφονταν κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη χρήση δακρυγόνων και ελαστικών σφαιρών κατά των διαδηλωτών, σε μικρή απόσταση από το Λευκό Οίκο.

Το κύμα των διαδηλώσεων έχει εξαπλωθεί στις αμερικανικές πόλεις, μεταξύ αυτών και στην Ουάσιγκτον, μετά τον φόνο του 46χρονου Αφρομερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, που πίεζε τον λαιμό του με το γόνατό του για περίπου 9 λεπτά, στη Μινεάπολη (25 Μαΐου).

Προχθές, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Λευκό Οίκο, λίγο πριν από την εμφάνιση του προέδρου Τραμπ που κρατούσε στα χέρια του μία βίβλο, μπροστά από μία εκκλησία της περιοχής.

Η εκδίωξη των διαδηλωτών, αλλά και η απειλή του Τραμπ για την ανάπτυξη ομοσπονδιακών στρατιωτικών δυνάμεων για την αποκατάσταση της τάξης, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή μεταξύ των διαδηλωτών.

«Το Κογκρέσο καταδικάζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη διαταγή που έδωσε σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν καπνογόνα και ελαστικές σφαίρες κατά Αμερικανών πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση που προωθούσαν οι Δημοκρατικοί, που αποτελούν κοινοβουλευτική μειοψηφία στη Γερουσία.

Κατάθεση αγωγής κατά του Τραμπ από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία

Το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία (CDT), που υποστηρίζεται από την τεχνολογική βιομηχανία, κατέθεσε χθες αγωγή κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την υπογραφή εκ μέρους του ενός προεδρικού διατάγματος που θα αποδυναμώσει τον νόμο που προστατεύει τις διαδικτυακές πλατφόρμες, μεταξύ αυτών και τις εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χαρακτηρίζουν ή ελέγχουν ως προς την ακρίβειά τους τις αναρτήσεις που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Τραμπ (με έμφαση στο Twitter).

Το CDT υποστηρίζει στην αγωγή του ότι το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ παραβιάζει τα δικαιώματα που έχουν οι εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης βάσει της 1ης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Στη αγωγή επισημαίνεται ότι το προεδρικό διάταγμα υπογράφηκε μετά την κίνηση του Twitter να διορθώσει μία από τις αναρτήσεις του Τραμπ και να τη χαρακτηρίσει «ξεκάθαρα εκδικητική».

Στην ίδια αγωγή υποστηρίζεται επίσης ότι το αναφερόμενο προεδρικό διάταγμα του Τραμπ θα μειώσει την ικανότητα των Αμερικανών να εκφράζονται ελεύθερα στο διαδίκτυο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει