Έρευνα ξεκίνησε στην Ινδία μετά τις εικόνες αξιωματούχων να ψεκάζουν με «χημικό διάλυμα» ομάδα μεταναστών εργατών.

Όπως γράφει το BBC, πιστεύεται πως πρόκειται για μετανάστες που είχαν επιστρέψει στην πόλη Bareilly, στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, στον βορρά.

Οι μετανάστες ήταν ανάμεσα στα εκατομμύρια Ινδούς που επέστρεψαν στα χωριά τους με φόντο το εθνικό lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων στη χώρα.

Η επιστροφή είχε σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά εκφράζονται φόβοι πως οι άνθρωποι που επέστρεψαν μπορεί να συμβάλλουν άθελά τους στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Το βίντεο ανέβηκε στα social media από δημοσιογράφο των Times of India και δείχνει ομάδα ανθρώπων να κάθονται στο έδαφος και αξιωματούχοι να τους ψεκάζουν με κάποιο «χημικό διάλυμα».

Όπως γράφει το βρετανικό δίκτυο, οι αξιωματούχοι ακούγονται να φωνάζουν οδηγίες από τα μεγάφωνα, ζητώντας από τους εργάτες να κλείσουν τα μάτια και το στόμα τους. Σε άλλο κομμάτι του βίντεο ακούγεται ένας άνδρας να λέει στους ανθρώπους να κλείσουν τα μάτια των παιδιών τους και τα δικά τους.

Εκπρόσωπος της πόλης δήλωσε πως είχε δοθεί η εντολή στους αξιωματούχους να απολυμάνουν λεωφορεία αλλά «στον ενθουσιασμό τους» απολύμαναν και τους εργάτες.