Τραμπ σε Ford και General Motors: Κατασκευάστε αναπνευστήρες για τον κορονοϊό

Άμεσα ζητάει το υλικό από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ο Αμερικανός πρόεδρος


ΚΟΣΜΟΣ
23:47
27/03/2020
Τραμπ σε Ford και General Motors: Κατασκευάστε αναπνευστήρες για τον κορονοϊό
2
loading

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα, με ένα οργισμένο tweet, τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και General Motors να ξεκινήσουν «αμέσως» την κατασκευή αναπνευστήρων για να ανταποκριθεί η χώρα στην επιδημία του νέου κορονοϊού.

«Η General Motors ΠΡΕΠΕΙ αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό της, που έχει βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο κι άλλο ένα εργοστάσιο και να αρχίσει να κατασκευάζει αναπνευστήρες τώρα!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

«Ford, ξεκινήστε γρήγορα αναπνευστήρες!» συμπλήρωσε.

 


Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λευκός Οίκος ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems, που θα επέτρεπε την παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων.

Η ανακοίνωση, εντούτοις, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον φόβο του κόστους αυτής της επιχείρησης, που εκτιμήθηκε σε 1 και πλέον δισεκατομμύριο δολάρια.

«Θα αγοράσουμε πολλούς αναπνευστήρες . Τα ονόματα και οι αριθμοί θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα» επισήμανε σε ένα άλλο tweet ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Το ανυπόμονο tweet του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, χθες το βράδυ, στο Fox News, όπου επιχείρησε να μειώσει την ανάγκη για τεχνητούς αναπνευστήρες.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες» υπογράμμισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Τι κομουνι είναι αυτός. Γιατί δεν αφήνει το αόρατο χέρι της οικονομίας να τα ρυθμίσει όλα;; έτσι κσι αλλιώς από ότι φαίνεται στις δημοκρατικά ευαίσθητες ΗΠΑ όπως λένε και πολλοί κυβερνήτες καλύτερα να αφήσουν όσους νοσησουν στα χέρια του αοράτου χεριού πάρα να καταστραφεί η οικονομία

  2. avatar Ακούει το Μαξίμου?

    ΟΙ ΗΠΑ κατά την διάρκεια του ΒΠΠ κινητοποίησαν τόσο την βιομηχανία πολέμου που κατασκεύαζαν σε λίγες ημέρες εμπορικά πλοία, που τα διέθεταν για ένα ταξίδι για στρατιωτικές μεταφορες.Τα ονόμασαν Liberty και 100 απο αυτά εδόθησαν στους Έλληνες πλοιοκτήτες μετά τον πόλεμο και τα δούλεψαν για πολλά χρόνια μεγαλουργώντας την Ελλ.Εμπορική μας Ναυτιλία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει