Στα δάση του Λα Ρος-Σαλέ της Γαλλίας κυκλοφορούσε γυμνός ένας 52χρονος τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου και συνελήφθη. Τότε ο ίδιος εξήγησε ότι του αρέσει να είναι «σε αρμονία με τη φύση» και επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή κοντά στο σπίτι του επειδή έχει πολλούς θάμνους για να κρύβεται εάν τον έβλεπε κάποιος. «Αναζητούσα απομονωμένα μέρη, όπου θα μπορούσα να κρυφτώ εύκολα», είπε.

Τον γυμνιστή, που είναι καθηγητής ειδικευμένος σε θέματα γεωργίας και τροφίμων, τον είχε καταγγείλει στις αρχές μια γυναίκα που τον είδε ενώ έκανε τον περίπατό της μαζί με τον εγγονό της.

Το δικαστήριο του Περιγκέ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και αθώωσε τον κατηγορούμενο με το σκεπτικό ότι δεν αποδείχτηκε ότι ήταν επιδειξίας.

Αντιθέτως, προσπαθώντας να κρυφτεί από το βλέμμα μιας περαστικής γυναίκας, κρύφτηκε σε θάμνους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

«Το δικαστήριο διαχώρισε την επιδειξιομανία από τον ελεύθερο γυμνισμό», τόνισε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Τεφίκ Μπουζενούν.

Διευκρίνισε ότι οι φυσιολάτρες σαν τον πελάτη του «δεν είναι γυμνοί εκδρομείς που κάνουν βόλτες αλλά άνθρωποι που κάνουν γυμνισμό λαμβάνοντας προφυλάξεις».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Μπουζενούν, μία από τις προφυλάξεις που παίρνει ο 52χρονος είναι να έχει πάντα μαζί του κάποιο ρούχο για να καλύψει με αυτό τα γεννητικά του όργανα, εάν τύχει να πέσει πάνω σε άλλους περιπατητές.

Ο δικηγόρος ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει έναν καλύτερο ορισμό της σεξουαλικής επίδειξης, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε.

Ο 52χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ έκανε βόλτα γυμνός στο δάσος του Ρος-Σαλέ. Όπως εξήγησε ο ίδιος, του αρέσει να είναι «σε αρμονία με τη φύση» και επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή κοντά στο σπίτι του επειδή έχει πολλούς θάμνους για να κρύβεται εάν τον έβλεπε κάποιος. «Αναζητούσα απομονωμένα μέρη, όπου θα μπορούσα να κρυφτώ εύκολα», είπε.

Τον γυμνιστή, που είναι καθηγητής ειδικευμένος σε θέματα γεωργίας και τροφίμων, τον είχε καταγγείλει στις αρχές μια γυναίκα που τον είδε ενώ έκανε τον περίπατό της μαζί με τον εγγονό της.