Την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας και ο Μπαράκ Ομπάμα περιμένει την έγκριση του Κογκρέσου, λίγες ώρες πριν την ομιλία του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, μία φωτογραφία από τα παλιά δείχνει τον Τζον Κέρι και τον «στόχο» του, τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Ο Κέρι, που σήμερα συγκρίνει τον Άσαντ με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Σαντάμ Χουσεΐν, απεικονίζεται να τρώει με τη σύζυγό του στο ίδιο τραπέζι με το ζεύγος Άσαντ.

Η φωτογραφία του Γαλλικού Πρακτορείου εκτιμάται πως είναι από το 2009 και η κουβέντα των δύο ανδρών μεταξύ τυρού και αχλαδιού γίνεται στο εστιατόριο Naranj στη Δαμασκό, την εποχή που ο Κέρι ηγείτο αντιπροσωπείας για την προώθηση της ειρήνης στην περιοχή, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να «μαλακώνει» κάπως τη στάση του παραπέμποντας το ζήτημα του στρατιωτικού χτυπήματος στο Κογκρέσο, ο Τζον Κέρι παραμένει στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά τους κινδύνους που θέτει το συριακό καθεστώς.

«Η ιστορία θα μας κρίνει σκληρά εάν κλείσουμε τα μάτια σε έναν δικτάτορα», τόνισε αναφερόμενος στον άνδρα με τον οποίο κουβέντιαζε και έτρωγε λίγα χρόνια πριν.