«Ναι» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τρίμηνη παράταση του Brexit

Το ανακοίνωσε στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ


ΚΟΣΜΟΣ
11:44
28/10/2019
«Ναι» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τρίμηνη παράταση του Brexit
3
loading

Για νέα τρίμηνη παράταση του Brexit συμφώνησαν οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Οι 27 συμφώνησαν να δεχθούν το αίτημα της Βρετανίας για μια ευέλικτη αναβολή του Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου 2020», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα επισημοποιηθεί γραπτά.

Η Γαλλία, η χώρα που εμφανιζόταν πιο επιφυλακτική στην παροχή νέας, της τρίτης, μακράς παράτασης στη Βρετανία, συμφώνησε τελικά, θέτοντας όμως όρους.

Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει την 31η Ιανουαρίου 2020 ως καταληκτική ημερομηνία για το Brexit, δίνει όμως στη Βρετανία τη δυνατότητα να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 30 Νοεμβρίου ή τις 31 Δεκεμβρίου σε περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει εγκαίρως τη συμφωνία διαζυγίου, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει περιέλθει στην κατοχή του AFP.

Εξάλλου το κείμενο συνοδεύεται από μία πολιτική διακήρυξη στην οποία η ΕΕ δικαιολογεί την απόφασή της, αποκλείει κάθε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης και ζητεί τον διορισμό ενός Ευρωπαίου επιτρόπου από τη Βρετανία.

Η συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 χωρών μελών της ΕΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο έντονων διαβουλεύσεων, κυρίως μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που συνομίλησαν τηλεφωνικά.

Οι 27 αποφάσισαν να μην αναμένουν την απόφαση των Βρετανών βουλευτών, οι οποίοι σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αποφασίσουν για τη διεξαγωγή ή μη πρόωρων εκλογών, κάτι που επιθυμεί ο Τζόνσον.

«Η ΕΕ δεν θέλει να αντιδρά, αλλά να διατηρήσει την πίεση για την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης», επεσήμανε διπλωματική πηγή.

Οι 27 χώρες έχουν συμφωνήσει να αποφασίσουν για τη νέα αναβολή του Brexit με γραπτή διαδικασία μεταξύ των ηγετών των χωρών, χωρίς να απαιτείται η σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Γιώργος 272

  Το έτος είναι 2192.

  Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέπτεται τις Βρυξέλλες αιτούμενος μία ακόμη παράταση της προθεσμίας για το BREXIT.

  Κανείς δεν θυμάται πως ξεκίνησε αυτή η παράδοση, αλλά κάθε χρόνο προσελκύει απ\' \'ολον το κόσμο πλήθη τουριστών.

 2. avatar Stateless

  Άντε BoZo ψάξε φτυάρι για το χαντάκι!!!
  Τίποτα δε θα κάνει γιατί είπαμε:
  Οι brexiters είναι τόσο βλάκες, που είναι πιο εύκολο να τους κοροϊδέψεις πάρα να τους πείσεις ότι τους έχουν κοροϊδέψει!

 3. avatar Γελανε πλεον

  και οι πικραμένοι με την παρτη σας αγγλακια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει