Επί τρεις ημέρες οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού στην Παπούα Νέα Γουινέα βασάνιζαν δύο γυναίκες, τις οποίες είχαν κατηγορήσει για… άσκηση μαγείας.

Τις δύο γυναίκες δε μπόρεσαν να σώσουν ούτε οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή, καθώς οι κάτοικοι δεν τους επέτρεψαν να παρέμβουν. Οι αστυνομικοί απλά παρακολούθησαν τους κατοίκους να αποκεφαλίζουν τις γυναίκες που κείτονταν στο έδαφος με τσεκούρια και μαχαίρι, γράφει η Daily Mail.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Bougainville. Οι γυναίκες που κατάγονταν από το χωριό Tandorima κατηγορήθηκαν για το θάνατο ενός δασκάλου, ο οποίος είχε πεθάνει μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

«Δε μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να βοηθήσουμε αυτές τις δύο γυναίκες» ανέφερε ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής Herman Birengka και συνέχισε: «Οι κάτοικοι απείλησαν τους άντρες μου, οι οποίοι πήγαν στην περιοχή για να διαπραγματευτούν για την απελευθέρωση των γυναικών, με όπλα, μαχαίρια και τσεκούρια. Ο όχλος έκαψε σπίτια στο χωριό των γυναικών, αναγκάζοντας τους συγγενείς τους να διαφύγουν μέσα στη ζούγκλα. Οι φόνοι αυτοί ήταν βάρβαροι και παράλογοι».

Νωρίτερα φέτος μια νεαρή γυναίκα που κατηγορήθηκε για το θάνατο ενός μικρού αγοριού, σύρθηκε σε σωρό από σκουπίδια, όπου και της έβαλαν φωτιά, με την αστυνομία και πάλι να μην μπορεί να παρέμβει εξαιτίας των απειλών που του μανιασμένου πλήθους.